Een leuk uitje voor de bewoners van verpleeghuis de Grootenhoek.
Een leuk uitje voor de bewoners van verpleeghuis de Grootenhoek.

Bewoners Grootenhoek met nieuwe bus naar kerstmarkt

Algemeen 887 keer gelezen

Hellevoetsluis - Maandag 16 november was het tijd voor de eerste officiële rit met de nieuwe rolstoelbus van Stichting Jaarmarkt Grootenhoek. Chauffeur Leo de Jong reed samen met andere vrijwilligers en familieleden, met de nieuwe en oude bus, acht bewoners van verpleeghuis Grootenhoek naar tuincentrum Aralia waar zij genoten van een gezellige kerstmarkt.

Een van de familieleden van een bewoner vertelt hoe blij ze is met dit initiatief. “We kunnen op dit moment zo weinig doen met de bewoners daarom is het zo leuk dat dit nu kan.” Carian Klaverkamp, regisseur Welzijn van verpleeghuis Grootenhoek: “Een van mijn collega’s heeft de stoute schoenen aangetrokken en Aralia gebeld om te vragen of het mogelijk was dit te organiseren. En gelukkig kon het. Ze hebben zelfs speciaal voor onze bewoners de deuren op maandagochtend geopend zodat wij veilig ‘coronaproof’ met onze mensen naar binnen konden om een kijkje te nemen. Heel lief!”

De bewoners keken er echt naar uit om op pad te gaan naar het tuincentrum. Lien Breedeveld (90): “We gaan gezellig binnen kijken wat er allemaal is voor de kerst. Ik heb er echt zin in.” Bewoner Hans Vergunst: “Het is een wereldreis helemaal vanuit de Grootenhoek naar hier” grapt hij “ik heb mijn paspoort maar meegenomen. We gaan eens kijken wat ze allemaal voor moois hebben, maar ik heb natuurlijk mijn portemonnee meegenomen!” De bewoners keken hun ogen uit naar de prachtig fonkelende lichtjes en gezellige kerstversieringen die uitgestald zijn bij de kerstmarkt. Ze dronken gezellig een kop koffie om een beetje warm te worden, want het was wat guur. En sommige bewoners hebben hun slag geslagen en leuke inkopen gedaan.

Nieuwe bus
Chauffeur Leo de Jong: “We kregen een tip dat we voor de laatste keer gebruik konden maken van de gunstige fiscale regeling voor onze bus. Daarom is er ingezet om het dit jaar nog voor elkaar te krijgen een nieuwe bus te kopen. We hadden van de jaarmarkt geld voor dit doel beschikbaar. Een vestiging van Careyn in Spijkenisse heeft onze oude bus overgenomen. Stichting Cultuur en Recreatie Bevordering Hellevoetsluis heeft een behoorlijk bedrag bijgedragen. En met hulp van het geld van sponsoren van de Rotary voor een jaarlijkse bijdrage hebben we het voor elkaar gekregen dat we genoeg bij elkaar hebben verzameld om een spiksplinternieuwe bus te kunnen bestellen."

Rotary
Dirk de Pijper (Gebu-Volco en Rotary Hellevoetsluis): "Ik organiseer de jaarlijkse Haringparty voor de Rotary. Dat kon dit jaar natuurlijk niet doorgaan, maar gelukkig vond ik een groot deel van mijn netwerk van de jaarlijkse Haringparty bereid om dit goede doel te steunen. Om in de komende jaren de exploitatie van de bus veilig te stellen hebben ruim 30 bedrijven binnen onze regio toegezegd elk jaar een donatie van €100,- te doen met als ‘beloning' dat zij met een sticker op de bus zijn gekomen."

De kersverse bestickerde bus zult u nog vaak door Hellevoetsluis zien rijden. Leo zorgt er samen met zijn team van vrijwilligers voor dat bewoners van de vier locaties van Careyn Hellevoetsluis in onze regio, en daarbuiten, kunnen genieten van leuke uitjes. Binnenkort krijgen alle chauffeurs instructies voor het vastzetten van de rolstoelen met het vernieuwde systeem en het bedienen van de rolstoellift van de nieuwe bus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant