Villa Pinedo kan voor kinderen het verschil maken.
Villa Pinedo kan voor kinderen het verschil maken.

Villa Pinedo, voor kinderen van gescheiden ouders

Algemeen 713 keer gelezen

Een complexe scheiding heeft gevolgen voor ouders, maar vooral ook voor kinderen. In Nederland krijgen ieder jaar 86.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. 1 op de 3 van deze kinderen ervaart de scheiding van hun ouders als een vechtscheiding. Een ervaring waarvan u hoopt dat uw kind dit niet zal doormaken. Omdat een scheiding niet altijd even makkelijk is voor kinderen, is het fijn als zij kunnen praten met lotgenoten. Dat kan bij Villa Pinedo.

Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen met gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Zij maken volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Als ouders bijna uit elkaar gaan, net uit elkaar zijn of al een tijdje gescheiden zijn, hebben kinderen en jongeren misschien behoefte om hierover te praten. Bij Villa Pinedo kan dat.

Wethouder Hans van der Velde: ‘Villa Pinedo is zo’n voorbeeld dat voor kinderen het verschil kan maken. Even je hoofd leeg maken door met lotgenoten te praten of hulp te vragen. En dat is belangrijk want voor kinderen is een scheiding een zware periode, zeker als de scheiding moeilijk verloopt. Dat raakt niet alleen de ouders, maar ook hen. Laat kinderen geen partij worden in de scheiding en voorkom hiermee veel onnodige pijn en verdriet.’

Leeg je hoofd, lucht je hart
Een kind wordt gekoppeld aan een Buddy voor een luisterend oor, advies en antwoord op vragen via de MyBuddy App. Een Buddy is een andere jongere met gescheiden ouders, die meerdere trainingen heeft gevolgd om Buddy te worden. Met een Online-Buddy aan hun zijde, kunnen kinderen ervaringen over de scheiding uitwisselen. Zij kunnen hun Buddy via de MyBuddy App vertellen wat er in hun hoofd en hart omgaat. Kinderen hebben geen toestemming van hun ouders nodig om zich aan te melden voor een Buddy. In de visie van Villa Pinedo zijn jongeren de adviseurs van volwassenen. Zij zijn de ervaringsdeskundigen. Zij weten als geen ander wat er lastig, verdrietig, moeilijk of juist fijn en veilig is in een scheidingssituatie. Villa Pinedo versterkt de autonomie en kracht van kinderen en jongeren, door hen zélf aan het woord te laten.

Ouders kunnen een online training volgen via Villa Pinedo. Tijdens deze training leren ouders om door de ogen van hun kind(eren) te kijken. Hierdoor worden de gevolgen van een scheiding voor de kinderen beperkt.

Meer weten over Villa Pinedo? Kijk op www.villapinedo.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant