Afbeelding
Foto: Pixabay
Column

Ik word president!

Algemeen 302 keer gelezen

De verkiezingen in Amerika, heeft u zich ook zo verbaasd? Ik heb met open mond gekeken naar alles wat er op mijn tv voorbijkwam. De speeches van de kandidaten, de gekte van hun aanhangers, de head-to-heads, de commentaren op CNN, eigenlijk alles wat ik zag keek ik met verbazing aan.

Door Ger den Reijer

We betitelen bepaalde landen – met alle respect – weleens als een bananenrepubliek, maar als je het schelden, moddergooien, liegen en duistere financieringscircuit ziet, dan krijg je toch een bepaald beeld van de zogenaamde ‘beschaafde wereld’. En dan hebben we het niet eens over de tweets!

Hoe anders gaat er dan toch bij ons aan toe. Als Rutte ‘gewoon je bek houden’ zegt over voetbalsupporters dan staan de kranten er vol van. Tweeten kunnen onze politici ook. Maar er gebeurt zo weinig op dat gebied dat je je bepaalde tweets gewoon herinnert. Zo als bijvoorbeeld die van onze Thierry over ‘zijn dierbare vriendinnen’. Daartegenover twitterde Trump zo veel dat het moeilijk is om er ook maar één te reproduceren. Terugzoeken valt niet mee, want voor je het weet wordt een tweet van hem verwijderd.

Ik heb er nog eens over nagedacht, maar in 2024 wil ik de nieuwe @POTUS worden! Nog vier jaar te gaan dus om geld, heel veel geld in te zamelen. Want geld, dat moet je meebrengen als je potus wilt worden. Enkele honderden miljoenen om precies te zijn. Zo’n campagne mag wat kosten nietwaar? Zouden Amerikaanse bedrijven geld in mij willen steken? Vast wel, als ik daar wat mooie toezeggingen tegenover stel. Een fijne adviesfunctie of meer in het vooruitzicht stellen helpt ook wel.

Ik heb nog tijd om eventuele schandalen waaraan mijn tegenstanders zich vast en zeker zullen gaan verkneukelen te wissen. Hoewel, ik kan me er niet één heugen, maar dat zegt niet alles. In een campagne is alles geoorloofd. Ik maak dus maar vast bekend dat ik na mijn rij-examen slechts een mager zesje had voor de speciale verrichting. Als dit allemaal geregeld is, dan is het tijd voor beleid. Wat ga ik doen als nieuwe president? Meestal komt er een korte samenvatting van het beleid en dat is dan de campagne-kreet. Soms lijkt het er op alsof deze kreet het hele beleid is….. ‘America-first’ riep Trump. ‘Yes we can’ riep Obama in 2008.

Ik heb mijn slogan voor 2024 al klaar: ‘A better life’.

Dat moet mogelijk zijn in Amerika. Ik word president!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant