'Kerstman' Giovanni Sudmijer (Foto: Wil van Balen)
'Kerstman' Giovanni Sudmijer (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Kerstman in Hellevoetsluis gespot!

Algemeen 810 keer gelezen

Het is wat vroeg, maar onze fotograaf Wil van Balen spotte de kerstman al in Hellevoetsluis! Een opvallende verschijning, zeker omdat deze kerstman op een knalgroene Kawasaki Ninja rijdt.

De kerstman is Giovanni Sudmijer en hij haalt geld op voor zieke kinderen in het Prinses Maxima Centrum. Tijdens het ziekteproces moeten kinderen soms wekenlang in het centrum verblijven en dat is een emotionele en zware tijd, voor zowel kind als familie. Iedereen – van ondersteunend personeel tot specialist – werkt voortdurend samen om, ondanks die intensieve tijd in het Máxima, de ontwikkeling van kinderen daar en binnen het gezin te continueren, te stimuleren en om negatieve gevolgen van ziekte en behandeling zoveel mogelijk te voorkomen. Het activiteitencentrum speelt hierin een belangrijke rol en hiervoor wordt geld ingezameld door Giovanni en veel andere motorrijders.

Giovanni: ”Vorig jaar reed ik voor het eerst mee met Máxima’s Helden Kerstrit – een stichting die zich inzet voor dit goede doel. Het voelde zo goed om iets te doen voor de kinderen dat ik dit jaar al vroeg begonnen ben om actie te voeren en geld in te zamelen.”

Babbo Natale in Forma
In Turijn vindt jaarlijks de zogenaamde Babbo Natale in Forma plaats en daar deed de stichting die de Helden Kerstrit organiseert haar inspiratie op voor een jaarlijkse rit door Utrecht met motorrijders die verkleed zijn als kerstman of kerstvrouw.

Doneren
Bekijks heeft Giovanni genoeg als hij verkleed rondrijdt. Ook de politie vindt hem interessant. “Ik word wel eens aangehouden, omdat ze denken dat ik alleen een kerstmuts draag en geen helm. Maar dat is natuurlijk niet zo en na een kort gesprek mag ik altijd weer gewoon doorrijden.” En zo deed Giovanni ook Hellevoetsluis aan om aandacht te vragen voor de actie. Wilt u doneren? Dat kan via https://www.maximaalinactie.nl/actie/giovanni-sudmeijer

Uit de krant