Afbeelding

Winkelacties voor de Voedselbank Hellevoetsluis

Algemeen 599 keer gelezen

Berichten over tegenvallende aanvoer van houdbare producten bij voedselbanken hebben indruk gemaakt. Het houden van de gebruikelijke winkelacties, met vrijwilligers van de Voedselbank in de supermarkten, kon vanwege de corona-bepalingen geen doorgang vinden.

Op initiatief van enige supermarkten in Hellevoetsluis is daar gelukkig een oplossing voor gevonden. Zij willen voor de Voedselbank voedsel inzamelen zonder de aanwezigheid van vrijwilligers. Voedselbank Hellevoetsluis is hier, namens de klanten, bijzonder dankbaar voor.

De actie houdt in dat u bij de deelnemende supermarkten een artikel voor de Voedselbank pakt, afrekent en in de daarvoor bestemde kratten plaatst. In de supermarkten treft u banners aan van de Voedselbank die de actie promoten. Als u de banners ziet staan weet u dat de betreffende supermarkt op dat moment aan de actie deelneemt.

Deelnemende supermarkten: Albert Heijn de Struytse Hoeck, Albert Heijn Evertsenplein, Jumbo Struytse Hoeck en Jumbo Jachthoorn. De Voedselbank haalt de producten regelmatig op met de bekende witte bussen met logo van de Voedselbank Hellevoetsluis.

Ook andere supermarkten zijn bereid medewerking te verlenen, hiermee vindt nog overleg plaats.

Ook op andere wijze wordt medewerking verleend, zoals de beide Lidl filialen die de mogelijkheid bieden statiegeld te doneren. Dit gaat ook gebeuren in december bij Albert Hein Evertsenplein en bij de beide Jumbo’s. Voor informatie: secretariaat@hellevoetsluis.voedselbankennederland.nl of 06-86693232

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant