Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Breien voor (premature) baby's

Algemeen 329 keer gelezen

Hellevoetsluis - Veronique Stern is op vele fronten actief. Eén van de projecten waarvoor zij zich inzet is het succesvolle Mutsjes Project. Veronique is de motor achter dit project.

Veronique: “Het begon enkele jaren geleden met een oproep van een jonge vrouwelijke arts in Mali. Te vroeg geboren baby’s moeten wegens gebrek aan couveuses warm gehouden worden. Omdat ze de warmte vooral via hun hoofdje verliezen zijn wollen mutsjes een oplossing. Ik ben geen breiwonder, maar met een eenvoudig patroon kon zelfs ik een mutsje breien.”

Daarna ging het balletje rollen. Veronique riep haar vriendinnen op om mee te breien en zij reageerden enthousiast.

Sandy van Niekerk, toen president van Agora International, hoorde van dit project en intussen had men in Mali aangegeven voorlopig genoeg mutsjes te hebben. Sandy vroeg of er een Agoraproject van gemaakt kon worden. Zo begon het Agora International breiproject. Er worden nu in diverse landen niet alleen mutsjes gebreid, maar ook vestjes, broekje, sokjes en dekentjes.

Nog steeds komen er vragen binnen voor het breiwerk, recent bijvoorbeeld nog uit Roemenië. Veronique: “Het is echt leuk om die stapel gekleurde mutsjes te zien. En het breien werkt zowaar therapeutisch na een drukke werkdag.” Wilt u meehelpen? Stuur dan een email naar sternveronique@gmail.com en u ontvangt informatie en een eenvoudig patroon. Kunt of wilt u niet breien maar wel een bijdrage leveren, dan kunt u altijd een gift doen voor de portokosten. Stuur in dat geval ook even een email en het wordt geregeld.

Agora Club
Agora Club Nederland is een service club voor vrouwen vanaf 42 jaar, waarbij het accent ligt op het bevorderen van onderling contact en vriendschap tussen vrouwen wereldwijd. Er wordt op kleine schaal aan service gedaan, regionaal, nationaal of internationaal. Het motto is: Vriendschap en Tolerantie. Veronique is lid van Agoraclub 8 Voorne Putten en omstreken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant