Afbeelding

Dertigers zeggen inkomsten tijdelijk vaarwel om 50+’ers te verbinden

Algemeen 475 keer gelezen

De tweede gedeeltelijke lockdown heeft een enorme impact op 50+’ers, maar liefst 53% zegt zich zorgen te maken over hun sociale contacten. Om ervoor te zorgen dat iedereen in deze tijd sociaal actief kan blijven, gepast blijft genieten en mentaal gezond blijft, hebben de twee oprichters van Klup de keuze gemaakt om Klup voor iedere 50-plusser in Nederland gratis beschikbaar te stellen. Klup is een sociaal platform dat elke dag meer dan duizenden avontuurlijke 50+’ers met elkaar verbindt.

Middels de app verbindt het platform dagelijks duizenden gebruikers en vinden er wekelijks 200 activiteiten plaats door heel Nederland. Er is van alles te doen, ook nu. Oprichter Michelle Wolters (33): “We moeten de focus gaan leggen op de dingen die wél mogen en op een creatieve manier inspelen op de situatie. Er worden nog steeds leuke activiteiten georganiseerd op de Klup-app. Zo kan je nasi eten bij Jaap, wordt er op een e-bike getourd door de duinen en organiseert Klup een online webinar met de titel Hoe kom je deze tijd positief door?

Oprichter Michiel van den Berg (31): “Pre corona gebeurde er de gekste activiteiten zoals parachutespringen en een rondreis door Lapland met husky’s en sneeuwscooters. Nu zijn de kluppers in kleine groepjes actief óf online. De activiteiten en ontmoetingen hebben al heel veel mensen blij gemaakt, we ontvangen dagelijks dankmailtjes. Gezien de huidige maatregelen en wintermaanden in het vooruitzicht, willen we er juist nu voor de 50-plusser zijn.”

Corona-impact
De tweede gedeeltelijke lockdown heeft een enorme impact op 50+’ers. Ten opzichte van de eerste lockdown is de Klup-app bijna drie keer zo vaak geïnstalleerd. In maart zagen we een daling van 72% ten opzichte van vorig jaar, sinds de tweede lockdown zien we in vergelijking met vorig jaar een enorme stijging. Men heeft juist nu enorme behoefte aan samenzijn.

Dit blijkt ook uit de cijfers, maar liefst 53% van de doelgroep zegt zich zorgen te maken over sociale contacten. En bijna de helft van de 50+’ers verwacht kerst alleen of met z’n tweeën te vieren. Dit is als het aan de oprichters van Klup ligt helemaal niet nodig. Om de drempel tot het zoeken van sociale contacten te verlagen is besloten om het lidmaatschap van Klup gratis aan te bieden voor iedere 50-plusser tot het voorjaar van 2021.

Er is nu een enorme drang naar verbinding. Met meer dan 100.000 downloads en meer dan 130.0000 connecties zijn er op de app inmiddels al vele vriendschappen gesloten, met deze actie hoopt Klup er juist in deze lastige periode te zijn voor 50+ers in Nederland.’

Over Klup
Michelle en Michiel zijn Klup gestart omdat ze persoonlijk hebben ondervonden dat er een grote behoefte is aan een sociaal en actief netwerk onder 50-plussers in Nederland. Beiden zagen dat het bij hun ouders lastig was om na een levensveranderende situatie zoals een scheiding, sterfgeval of verhuizing een nieuw sociaal netwerk op te bouwen. Niet voor een relatie, maar gewoon om gelijkgestemde te ontmoeten tijdens gezellige activiteiten.

In de app kunnen kluppers ook zelf activiteiten organiseren, waar anderen zich bij kunnen aansluiten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant