Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Verkeersdrempel Nieuwenhoorn verwijderd na overlast

Algemeen 1.167 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vorig jaar is in februari de aansluiting van de Rijksstraatweg bij de Parallelweg (bij het viaduct aan de noordzijde) aangepast.

Daarbij is een verkeersdrempel aangebracht. Inmiddels is gebleken dat de drempel die de gemeente conform de richtlijnen voor een 30 km/zone heeft gemaakt, toch overlast geeft voor de bewoners van de in de nabijheid gelegen woningen. De drempel is daarom onlangs weer weggehaald. De bewoners hebben daar in september al bericht over gehad. Overigens is in overleg met de direct aanwonenden een plek gevonden om op het eerste stuk Rijksstraatweg, van de kant van de Parallelweg, nog een extra versmalling te plaatsen.

De aanleg van de wegversmallingen eind 2019 zorgden aanvankelijk na de herinrichting van de Rijksstraatweg in Nieuwenhoorn voor onveilige verkeerssituaties. Hierdoor werd daags na de aanleg besloten de nieuwe versmallingen weg te halen en te vervangen voor tijdelijke versmallingen, de bekende rood/witte blokken die anders gesitueerd werden. Vorige week is de aannemer begonnen om de definitieve versmallingen op de Rijksstraatweg aan te brengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant