Afbeelding
Jasper Mol

Kunstbende Zuid-Holland maakt winnaars voorronde bekend

Algemeen 230 keer gelezen

Op zondag 25 oktober was de Voorronde van Kunstbende Zuid-Holland, de jaarlijkse wedstrijd voor jong creatief talent. Door corona vond de Voorronde later in het jaar plaats en was het anders dan anders. Kunstbende kijkt dan ook trots terug op een succesvolle en coronaproof editie, waarbij ruim 50 jongeren in de leeftijd 13 t/m 18, in 8 categorieën hun talenten lieten zien. De winnaars zijn nu bekend.

Voor de categorieën DJ, Muziek, Dans, Theater, Film en Taal vond de Voorronde plaats in LantarenVenster. De Voorronde van Fashion en Expo vond plaats in Het Nieuwe Instituut. Beide locaties waren te volgen via een livestream. Omdat de bekendmaking door de coronamaatregelen niet op dezelfde locatie in de middag kon plaatsvinden, ging de Kunstbende organisatie ‘s avond langs bij de winnaars om ze te verrassen. 

De 1e prijswinnaars van deze Voorronde mogen door naar de landelijke finale van de Kunstbende. Daarnaast krijgen de eerste plaats winnaars o.a. ook een Golden Ticket voor Meet The Industry.

De landelijke finale vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 november, tijdens de 30e editie van Kunstbende Young Creators festival in De Westergas in Amsterdam. Daar zullen de winnaars van de Zuid-Hollandse Voorronde strijden tegen de winnaars uit de andere provincies.

Wie daar de 1e prijs wint mag optreden in de What’s Happening-area van Kunstbende en Rabobank op Lowlands én krijgt een spot op een mainstage die binnen de eigen categorie valt.

In de categorie muziek won Lucia Hakbijl uit Brielle de tweede prijs. In de categorie film was er een tweede plaats weggelegd voor Luca Stuart uit Hellevoetsluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant