Afbeelding

Nederland Leest: 'Het Zwijgen'

Algemeen 198 keer gelezen

Hellevoetsluis - Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek.

Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek.

Judith Koelemeijer sluit NLeest af op 26 november

Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van geschiedenis. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert daarom de hele maand november verschillende activiteiten rondom het thema geschiedenis, familie en het boek Het zwijgen van Maria Zachea.

Zondag 1 november – Opening NederlandLeest met de film April, May, June

Woensdag 4 november – Lezing Genealogie

Woensdag 4 november – lezing over de geschiedenis van Brielle

Zondag 22 november – workshop Schrijf een portret van een (geliefd) familielid

Als klap op de vuurpijl sluit Judith Koelemeijer, schrijfster van het gratis boek, op zondag 26 november af met een lezing. Kijk voor alle informatie op www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant