Mila Went: ‘'We hebben een heel jong team waarmee we een aantal jaren kunnen doorgroeien. De prioriteit ligt daarbij in de zaal.'' Archieffoto Theo Kralingen.
Mila Went: ‘'We hebben een heel jong team waarmee we een aantal jaren kunnen doorgroeien. De prioriteit ligt daarbij in de zaal.'' Archieffoto Theo Kralingen.

Handbalster Mila Went wil met Helius doorgroeien

Algemeen 714 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handbalsters van Helius bekleden in de middenmoot van de tweede klasse ZW-ZH vooralsnog een bescheiden rol. Mila Went is één van de speelsters in het jonge opleidingsteam van Frank van Leeuwen.

Dan Rolandus

‘'We spelen met deze groep dit jaar voor het eerst met elkaar samen, dus moeten we nog aan elkaar wennen'', geeft Mila Went aan dat er een groot aantal jeugdspeelsters zijn overgekomen naar de hoofdmacht van Helius. De hoekspeelster/opbouwster van Helius is met haar 20 jaar zelfs de meeste ervaren speelster in het team.

Generatiekloof
Het handbal is bij Mila Went met de paplepel ingegoten. ‘'Toen ik op de lagere school zat speelden we schoolhandbaltoernooien. Ik vond het hartstikke leuk waarop mijn moeder (Haya, DR) mij meenam naar de club voor een aantal proeftrainingen. Het beviel me zo goed dat ik nu dertien jaar later nog speel bij Helius. Ik heb vanaf de jeugd bijna altijd in het team met dezelfde meiden gespeeld. De laatste jaren is dat wat minder geworden. Ik ben een paar jaar geleden samen met Lotte Nap en Eva van Leeuwen uit de jeugd overgekomen in een team met ervaren speelsters'', doelt de Hellevoetse op de gelouterde generatie van speelsters als Danielle van der Meijden, Inge van Melick en Claudia Donohue-Pape. ''Het leeftijdsverschil tussen de oudere speelsters en ons was heel groot, maar desondanks speelden we in een heel leuke sfeer de wedstrijden en na de wedstrijd was het altijd gezellig met elkaar. De saamhorigheid in het team was groot. Wij leerden veel van de ouderen en het enthousiasme van de jonge meiden sloeg weer over op hen. Dat was een mooie wisselwerking.'' Coach Frank van Leeuwen kreeg aan het begin van het seizoen een jonge groep voor de klas. ‘'We hebben nu een heel jong team waarmee we een aantal jaren kunnen doorgroeien. De prioriteit ligt in de zaal. Het zou mooi zijn om met deze groep een klasse hoger te komen. Maar laten we dit seizoen, als we tenminste weer mogen handballen, eerst maar eens lekker ballen en dan zien we wel waar we eindigen. We hebben afgelopen zondag in de oefenwedstrijd tegen het hoger spelende Hellas laten zien dat we het kunnen.'' De competitie is vanwege de gedeeltelijke lockdown tot nader en veiliger order stil gelegd. ‘'Ik had me zo verheugd op het zaalseizoen'', sluit de gretige allroundster van Helius, die aan haar derde seizoen in de hoofdmacht bezig is, af. ‘'Maar ik vind de lockdown volkomen begrijpelijk, ik sta achter de maatregel om het coronavirus terug te dringen.'' De studente Maatschappelijke Zorg aan het Zadkine in Spijkenisse moet zich evenals in de eerste lockdown zelf in conditie houden. ‘'Net als de vorige keer ben ik van plan om mijn conditie te onderhouden met hardlopen en oefeningen. Misschien gaan we op het veld nog iets in groepen van vier ondernemen. Dat horen we nog wel van de trainer.''

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant