Prya (30) is afhankelijk van dialyse  (Foto: Dennis Lubbers)
Prya (30) is afhankelijk van dialyse (Foto: Dennis Lubbers)

Collectanten halen € 2509,16 op!

Algemeen 338 keer gelezen

Hellevoetsluis - Ruim 40.000 vrijwilligers collecteerden van 13 tot en met 19 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Hellevoetsluis bracht dat zo’n €2500,- euro op.

Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je enorm. De Nierstichting wil nierpatiënten hun leven teruggeven. Zodat zij er weer kunnen zijn voor de mensen die zoveel van hen houden.

Prya
Prya (30) is afhankelijk van dialyse. Haar nierziekte is slopend voor haar lichaam en beperkt haar enorm. Zij kan door haar nierziekte niet de moeder en partner zijn die ze wil zijn. Dat breekt haar van binnen op, maar ze blijft moedig van binnen.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Nierpatiënten zoals Prya leven in onzekerheid over de toekomst. Het is steeds moeilijker om iets voor anderen te betekenen. Je raakt de rollen kwijt die zo belangrijk voor je zijn. En voor de mensen om je heen. Daarom wil de Nierstichting nierpatiënten zoals Prya hun leven teruggeven. In deze extra onzekere tijd, hebben zij uw en onze steun nóg sterker nodig.”

Collectanten essentieel
“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukken Anny Degens collectecoördinator, Arie Kraak, wijkcoördinator Bonsenhoek, en Jan van Winden wijkcoördinator Ravensehoek. “Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. We zijn ontzettend blij met deze opbrengst. Want elke bijdrage helpt ons, zodat we nierpatiënten hun leven terug kunnen geven.”

Collectant gemist?
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op www.nierstichting.nl. Doneer en help mee om nierpatiënten hun leven terug te geven.

In cijfers
Bijna 17.000 mensen in Nederland hebben nierfalen, waardoor ze een nierfunctie vervangende behandeling (hebben) ontvangen, zoals dialyse of een transplantatie. In Nederland moeten 6.500 mensen dialyseren om in leven te blijven. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben chronische nierschade, daarvan lopen 220.000 een hoog tot zeer hoog risico op nierfalen en overlijden door hart- en vaatziekten. Zij krijgen mogelijk te maken met dialyse of transplantatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant