Afbeelding

Lezing op zondagmiddag in cultuurhuis Nieuwe Veste

Algemeen 200 keer gelezen

Hellevoetsluis – China is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een wereldmacht. Hoofdstad Beijing is inmiddels een stad met vele gezichten. Het is centrum van de macht van het huidige China, duidelijk te zien aan het imposante Volkscongres dat aan het Plein van de Hemelse Vrede staat en aan de vele iconische gebouwen zoals het Olympisch Stadion (het Vogelnest) en het gebouw van de CCTV (China Central Television), ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Aan de andere kant zijn er nog sporen terug te vinden van het Beijing van vroeger, toen het residentie was van de Chinese keizers. Denk aan onder andere de Verboden Stad, het Zomerpaleis en diverse tempels. Tegelijkertijd is het de woonplaats van 21 miljoen Beijingers, die tussen alle grandeur hun dagelijks leven leiden. 

Maak kennis met de vele gezichten tijdens de lezing op zondag 18 oktober in cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis. De lezing start om 13.30 uur. Kaartjes zijn 5 euro of 3 euro voor bibliotheekleden en verkrijgbaar op www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant