Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Testlocatie in Zuidland ook in weekend open

Algemeen 2.085 keer gelezen

Zuidland - De testlocatie voor het coronavirus in Zuidland is vanaf 10 oktober ook op zaterdag van 9.00 – 17.00 uur en als dat nodig blijkt ook op zondag geopend voor het afnemen van testen. Het college van B&W van Nissewaard heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond daar toestemming voor gegeven. 

Testcapaciteit vergroten
Het aantal mensen dat zich op Covid_19 laat testen neemt sterk toe. De GGD zet zich in, om de testcapaciteit in het land te vergroten. Zo ook op de testlocatie aan de Raadsherenhoek in Zuidland. De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft het college van Nissewaard gevraagd de testlocatie, naast de doordeweekse dagen, ook in de weekenden open te mogen stellen om meer testen te kunnen gaan afnemen.

Verspreiding voorkomen
Het gemeentebestuur van Nissewaard wil er een bijdrage aan blijven leveren, verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Door meer te testen zal de kans op verspreiding afnemen. Daarom heeft het college de GGD Rotterdam-Rijnmond laten weten aan het verzoek om ook in het weekend de teststraat open te stellen voor het afnemen van testen, te willen voldoen. Dit betekent dat vanaf 10 oktober de teststraat, naast de doordeweekse dagen, ook op zaterdagen en indien nodig op zondagen open zal zijn vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant