De juiste omgang met voedsel is een van de categorieën waarnaar wordt gekeken
De juiste omgang met voedsel is een van de categorieën waarnaar wordt gekeken

Is uw restaurant hygiënisch?

Algemeen 212 keer gelezen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt vanaf 1 september alle inspectieresultaten van gecontroleerde horeca in Nederland online openbaar.

De meest recente inspectieresultaten worden sinds 21 september gepubliceerd. Vorig jaar voerde de NVWA 17.500 inspecties uit. Op https://www.openbare-inspectieresultaten.nvwa.nl kunt u voortaan gemakkelijk zien hoe het gesteld is met de hygiëne bij uw favoriete restaurants en cafés. ‘Juiste omgang met voedsel’, ‘hygiëne’ en ‘ongediertewering’ zijn de categorieën waarnaar bij deze bedrijfsinspecties wordt gekeken. Het is niet alleen de horeca die wordt bezocht door de NVWA, ook worden bijvoorbeeld supermarkten, indoorspeelhallen, zonnestudio’s en visafslagen gecontroleerd. Per bedrijf per categorie wordt gepubliceerd of men aan de norm voldoet, of niet. Ook kunnen verbeterpunten worden vastgesteld. De informatie over horecagelegenheden wordt stapsgewijs toegevoegd. Daarom kunt u nog niet alle horeca bedrijven in onze regio vinden. Maar bedrijven als Boelies, Chez Andre en 1618 Steaks & Burgers zijn al raadpleegbaar, net als de visafslag van Stellendam.
Op genoemde website kunt u ook de productonderzoeken van de NVWA inzien. Bijvoorbeeld ontbijtgranen, ballonnen, of wegwerpaanstekers. Dus wilt u weten bij welke ontbijtgranen sprake is van misleiding, bezoek dan eens https://www.openbare-inspectieresultaten.nvwa.nl/productonderzoeken/ontbijtgranen.. De toezichthouder hoopt dat bedrijven zich door de openbaarmaking beter aan de voorschriften zullen houden. Meer transparantie leidt hopelijk tot het beter naleven van regels door de bedrijven. Vanuit de Tweede Kamer werd al langere tijd aangedrongen op het openbaren van alle inspectieresultaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant