Er werd een bezoek gebracht aan het strand met uiteraard uitzicht op zee
Er werd een bezoek gebracht aan het strand met uiteraard uitzicht op zee

Een reis naar Schiermonnikoog

Algemeen 908 keer gelezen

Rond half een stopte een ambulance voor de deur van Verpleeghuis Grootenhoek. Deze keer was het een ambulance van de Stichting Ambulancewens.

De twee vrijwilligers van deze stichting kwamen een bewoner ophalen om haar een leuke rit te bezorgen naar haar geboorte-eiland Schiermonnikoog. Dit was voor haar een laatste wens om daar een bezoek te brengen aan haar oude buren en kennissen. Zij werd begeleid door een vrijwilliger van het verpleeghuis.

Na een rit van enkele uren kwamen zij aan in een hotel waar werd gedineerd en geslapen. De volgende morgen moesten zij vroeg op om de veerpont naar het eiland te halen. Alleen met een speciale ontheffing konden zij aan boord, omdat op het eiland normaal geen auto’s worden toegelaten. Op het eiland werd een rondrit gemaakt en werden buren en kennissen opgezocht. Het was een leuke hernieuwde kennismaking. Ook het ouderlijk huis werd opgezocht en er werd een bezoek gebracht aan het strand met uiteraard uitzicht op zee. Na een indrukwekkende en vermoeiende dag volgde de terugtocht naar het vaste land. Na een aantal uren rijden kwamen zij voldaan weer aan in Hellevoetsluis. Zij had veel te vertellen aan de medebewoners van het verpleeghuis.

Wilt u meer informatie over de stichting en hen steunen, bezoek dan de site www.ambulancewens.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant