Afbeelding
Koop Lokaal

‘Het vergt moed om het aan te gaan’

Algemeen 471 keer gelezen

Dit is de stellige mening van Arianne Zevenbergen van Praktijk Het Labyrinth in Heenvliet. Zij begeleidt mensen bij belangrijke en ingrijpende overgangen in het leven. 

Maar het is niet altijd makkelijk om hulp te vragen. Zij biedt graag gespecialiseerde, professionele hulp aan bij een drietal belangrijke gebeurtenissen. Arianne noemt ze zelf pijlers: Wijzer Leven, Wijzer Scheiden en Wijzer Sterven. Zij helpt mannen en vrouwen die op een punt in hun leven komen waar ze zichzelf de vraag stellen: ‘Wie ben ik en hoe moet ik nu verder?’ De eerste pijler is: ‘Wijzer leven’. Arianne: ‘Op een bepaald moment krijg je het besef; het moet anders, dit past niet meer bij wie ben ik en hoe moet ik verder? Dan gaan we stapsgewijs aan de slag met je persoonlijke ontdekkingstocht naar jezelf en de wereld om je heen. De individuele begeleiding zorgt ervoor dat je geprikkeld wordt om jezelf te gaan onderzoeken. Je leert vanuit jouw eigen kracht bewust te gaan leven.‘ 

Wijzer Scheiden 
Als ervaringsdeskundige kan Arianne ook professionele hulp bieden bij een echtscheiding. De begeleiding die Arianne biedt, zorgt ervoor dat je je voor, tijdens en na de scheiding bekrachtigd voelt, meer (zelf)vertrouwen hebt. ‘Aan het begin van het traject ga je jouw ideale plaatje schetsen, waar wil je naar toe gaan werken? Op deze manier maak je je geen slachtoffer van de situatie, maar creëer je wat het beste is voor jou en je kinderen’.

Wijzer Sterven 
Arianne begeleidt mensen die gaan sterven: ‘Het sterven is zoveel meer dan het loslaten van het fysieke lichaam. Je moet afscheid gaan nemen van alles wat je dierbaar is, jouw unieke leven.’ Bij stervensbegeleiding is praktische ondersteuning zoals het voorbereiden van een levenstestament of uitvaart mogelijk. Daarnaast is er alle ruimte voor emoties, ondersteuning bieden in het contact met naasten, als ook het begeleiden daar waar zaken ‘onaf’ voelen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Bekijk de website of neem contact op voor een oriënterend gesprek. De consulten worden door veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed. 

Praktijk Het Labyrinth
Stationsweg 24a
3218 AV Heenvliet
Tel: 06-10684204
Email: info@praktijkhetlabyrinth.nl
www.praktijkhetlabyrinth.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant