Handbalsters Helius slaan toe tegen Atomium ‘61

Algemeen 672 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handbalsters van Helius hebben Atomium ’61 op De Fazant met een 18-9 (10-4) overwinning handballes gegeven.

‘’Ik heb de speelsters vooraf meegegeven niet te ageren op de scheidsrechter of de tegenstander, maar uitsluitend bezig te zijn met wat zij graag doen en dat is handballen.’’ De woorden van coach Frank van Leeuwen waren niet bestemd voor dovemans oren, want zij gingen vanuit een gesloten verdediging met veel snelheid ten aanval. Het energieke team, dat het moest stellen zonder Mila Went, sloot de eerste helft af met een 10-4 voorsprong.

‘’We hebben de lijn ook doorgetrokken in de tweede helft. Ik heb nog wel gezegd de handen bij verdedigende acties omhoog te blijven houden omdat Atomium een paar afstandsschutters bezat. De ploeg bleef elkaar steunen. Bovendien hebben beide doelverdedigsters prima gekeept.’’ Helius speelt zondag in Krimpen aan den IJssel de sleutelwedstrijd tegen De Treffers.

Helius: Eva van Leeuwen (Melissa Groeneveld); Demie de Boer (4 keer), Finette Harinck (2 keer), Quinty Roskam (2 keer), Kimberly Tournier (1 keer), Nienke Schurink (3 keer), Lotte Nap (1 keer), Esmée Louwerens (2 keer), Julia van der Plas (3 keer), Iris Ouwehand.

Fotografie: Theo van Kralingen