Afbeelding

KoffiePLUS: Lezing over Parijs begin 20e eeuw

Algemeen 216 keer gelezen

Hellevoetsluis – Bij KoffiePlus komt u niet voor zomaar een kopje koffie. U komt voor een kopje koffie plus…een lezing over een boeiend onderwerp of actueel thema. Woensdag 7 oktober wordt de eerste KoffiePLUS van dit najaar georganiseerd en wordt u meegenomen naar Parijs begin 20e eeuw. Esther Kranendonk geeft een lezing over deze vernieuwende en inspirerende periode in Parijs, toen het centrum van het artistieke universum.

Esther Kranendonk gaat in op de diverse nieuwe kunststromingen zoals het fauvisme en kubisme, maar ook art nouveau, art déco en mode. Namen die aan de orde komen zijn o.a. Matisse, Picasso, Bakst, Gontsjarova. De overstap naar andere kunstdisciplines is gemakkelijk te maken via de Russische balletten. Impresario Sergej Diaghilev nodigde de nu beroemde kunstenaars uit voor zijn décors en kostuums.

Laat u verrassen en meevoeren in een andere wereld bij KoffiePlus!

Datum: woensdag 7 oktober

Locatie: Cultuurhuis Nieuwe Veste

Aanvang: 10.00 uur

Toegang €5,- / Leden €3,-

Corona maatregelen

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta hanteert de richtlijnen van de RIVM om er voor te zorgen dat u op een veilige manier van KoffiePLUS kunt genieten. Meld u vooraf aan en houd bij uw bezoek anderhalve meter afstand.

www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant