Afbeelding

Maquettes Droogdok gaan op reis

Algemeen 358 keer gelezen

De maquettes van de Rijkswerf en het Droogdok krijgen een opknapbeurt bij het Rijksmuseum, maar zijn in de maand oktober 2020 nog te bewonderen bij Droogdok Jan Blanken.

Tijdens een rondleiding op het eeuwenoude dok komt de geschiedenis tot leven. Ervaren rondleiders nemen u mee naar de tijd dat het Droogdok is ontstaan en laten u zien hoe het is ontworpen en gebouwd. Techniek en vakmanschap stonden toen, maar zeker ook nu nog hoog in het vaandel. Vanaf 1 oktober wijzigt het Droogdok haar openingstijden voor het bezoekerscentrum en krijgt u een maand lang een speciale korting van 15%.

Museale opknapbeurt 
De speciale korting heeft te maken met het tijdelijk afscheid moeten nemen van de maquettes van de Rijkswerf van Hellevoetsluis en het model van het droogdok. Beide maquettes en het borstbeeld van Michiel de Ruyter gaan tijdelijk terug naar het Rijksmuseum die eigenaar is van deze museale stukken. Daar krijgen de stukken een opknapbeurt en worden in depot bewaard tot het moment dat het bezoekerscentrum verbouwd is en geheel kan worden ingericht als museum.

Fortresse Holland 
De stalen museumloods zal worden verbouwd en gaat voldoen aan de normen die het rijksmuseum stelt aan het bewaren en tentoonstellen vaan deze hoogwaardige collectie stukken. Ook de vele objecten die het Stadsmuseum heeft, krijgen een plek in de verbouwde museumloods. In de toekomst zal ook Ramtorenschip Buffel onderdeel gaan uitmaken van de nieuwe organisatie, genaamd Fortresse Holland. Voor informatie over deze nieuwe samenwerking: kijk op www.fortresseholland.nl

Overblijfselen van de maritieme geschiedenis
Vanuit het bezoekerscentrum is er elke dag om 14.00 uur een rondleiding door de gewelven van het Droogdok. Dit al meer dan 200 jaar oude gemetselde droogdok is nog één van de overblijfselen van de maritieme geschiedenis van Hellevoetsluis. Het terrein is geopend vanaf 13.00 uur. Voordat de rondleiding om 14.00 uur van start gaat kunt u al lekker rondkijken, genieten van de gratis koffie op het terras in het bezoekerscentrum of alvast buiten dit culturele erfgoed aanschouwen. In de weekenden zijn de tijden voor de rondleiding om 13.00 uur en om 15.00 uur. Voor het huren van de zalen blijven de gebruikelijke tijden bestaan. Neem contact op om uw wensen te bespreken via info@droogdok.nl of 0181-310197.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant