Afbeelding
Koop Lokaal

Niels Braal fotografeert van bedrijf tot bruiloft

Algemeen 423 keer gelezen

Allround fotograaf, Niels Braal (23), heeft van zijn hobby zijn werk kunnen maken. Hij kan nu met zijn passie voor fotografie mensen gelukkig maken. Als Niels een mooi beeld ziet, wil hij dat fotograferen, of hij nu ergens op moet klimmen, of met zijn rug in de modder moet liggen, het deert hem niet. Weinig weerhoudt hem ervan om net die ene bijzondere foto te maken.

Niels is geboren en getogen op Voorne Putten (Zwartewaal). Veel mensen kennen hem van de jaarlijkse 1 april foto’s van de bevrijding van Brielle. Die foto’s worden tienduizenden keren bekeken en geliked en gaan de hele wereld over. Zelfs kwamen er reacties vanuit Nieuw-Zeeland. Zijn 1 april foto’s zetten niet alleen Brielle op de kaart, maar leveren ook hemzelf veel naamsbekendheid op. Het klantenbestand van de jonge ondernemer is hierdoor snel gegroeid. 

Niels is nu huisfotograaf voor de gemeente Brielle. Ook heeft hij hierdoor veel foto’s mogen afleveren voor marketingorganisatie OP Voorne-Putten en voor de andere gemeenten op Voorne-Putten. Daardoor heeft hij langzamerhand alle mooie plekjes op de eilanden gezien heeft en gebruikt die dan ook graag als achtergrond voor bruidsfoto’s en fotoshoots. 

Niet alleen zakelijke opdrachten, maar ook trouwerijen en fotoshoots
De ondernemer maakt niet alleen sfeer- en of productfoto’s voor bedrijven, maar doet ook met heel veel plezier bruidsreportages, fotoshoots van u en uw (klein)kinderen of loveshoots. Maar of het nu om een zakelijke of een persoonlijke opdracht gaat, altijd denkt hij mee met zijn opdrachtgever en overlegt over wat deze wil. En hij vindt het nooit een probleem om een uurtje langer te blijven om net die ene extra foto te kunnen maken. Niels: “Ik word blij als ik zie hoe gelukkig mijn klanten zijn, als ze door mijn werk kunnen nagenieten van hun trouwdag of van het samenzijn met hun kinderen, of dat ik net die goede foto maak, waardoor het product als het ware al is verkocht, nog voordat het in de winkel is geweest.” Een kwaliteitsproduct verdient het om professioneel gefotografeerd te worden.

Trouwfotografie 
Niels heeft al ruim 60 bruiloften gefotografeerd en vindt het elke keer weer een voorrecht dat hij een van de belangrijkste dagen in het leven van iemand mag vastleggen. Hij moet ervoor zorgen dat hij het in één keer goed doet en de bijzondere momenten pakken, van een traan tot een lach, want het kan niet meer overgedaan worden. “Ook een stukje humor in de shoots hoort erbij in zo’n reportage”, zegt hij, terwijl hij trots een foto laat zien van het plechtige moment dat de bruid de trouwacte ondertekent. Op de achtergrond zie je dat hun zoontje net op dat moment even met heel andere dingen bezig is…

Niels Braal Fotografie heeft op veel verschillende locaties bruiloften mogen vastleggen. Van het strand tot in kastelen. En van een kringloopwinkel tot het Openluchtmuseum en de Efteling. Die laatste foto’s zijn door het park gekocht en staan op de site van de Efteling. 

Drone fotografie 
Foto’s via een drone geven een extra dimensie. Je ziet meteen de mooie locatie van een pand of de sfeer van het restaurant samen met een stukje omgeving daarom laten bedrijven deze dan ook steeds vaker bij Niels maken. Heel bijzonder is het ook om tijdens een bruiloft een unieke dronefoto te maken. Niels toont er één waar het bruidspaar in het midden van een hart staat dat wordt gevormd door de bruiloftsgasten. Een betere herinnering kan er bijna niet zijn!

Trots 
Iedere keer geeft het Niels weer een trots gevoel als zijn foto’s verschijnen op de covers van gemeentegidsen of in een tijdschrift dat internationaal verspreid wordt, of op billboards langs de snelweg. De fotograaf probeert het voor iedereen betaalbaar te laten zijn om kwaliteitsfoto’s te laten maken. Fotoshoots zijn namelijk al te boeken vanaf 125 euro en alle hoogtepunten van een bruiloft kunnen al professioneel worden vastgelegd vanaf 749 euro. Op zijn website zijn er meer kostenindicaties te vinden en is er een uitgebreid overzicht van zijn werk te zien.

Niels Braal
Hollemarestraat 90
3238 XK Zwartewaal T
el: 06 - 393 66 516
nielsbraalfotografie@hotmail.com
www.nielsbraalfotografie.nl

Foto: Niels Braal Fotografie
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant