Alexandra, samen met haar ouders, Janherman en Toos. (Foto: Wil van Balen)
Alexandra, samen met haar ouders, Janherman en Toos. (Foto: Wil van Balen)

Blanche Art Productions: 500 m2 expositieruimte

Algemeen 1.144 keer gelezen

Eigenaresse Alexandra Groeneveld-Witte toont trots de verschillende ruimtes die zijn ontstaan na de recente verbouwing van het pand van Blanche Art Productions aan de Rijksstraatweg.

De bezoeker kan nu al dwalend allerlei vormen van kunst tegenkomen. Kunst van glas, steen, brons, schilderijen, aquarellen. Kunst om te bekijken, kunst om te kopen en kunst om te lenen. Lenen, inderdaad, want ook de Kunstuitleen Hellevoetsluis is er gevestigd.

Samen met haar ouders, Janherman en Toos Witte (vandaar ‘Blanche’) runt Alexandra het bedrijf waarin heel wat disciplines te vinden zijn. Van het oude ambacht restauratie, via taxatie, de lijstenmakerij, het atelier tot het verkopen van kunstgerelateerde cadeautjes en kaarten, je vindt het allemaal onder één dak. Bedrijven weten Blanche Art ook goed te vinden. Janherman vertelt: “We hebben een grote opdracht gedaan voor de Bilderberggroep. De restauratie van een aantal 19e eeuwse schilderijen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarna weten de mensen je te vinden. Op dit moment ben ik bezig met de restauratie van een oude wereldkaart. Dit is minstens 100 jaar oud papier, zie je dat?” Toos vult aan dat ook de restauratie van schilderijen erg mooi werk is. “Met maar zes kleuren kun je wel 1.200 verschillende kleuren mengen en zo precies de kleuren maken die nodig zijn voor het project. Tijdens de lessen draag ik deze techniek ook over aan mijn leerlingen.'

In het atelier vindt de bezoeker werken van lokale kunstenaars, zoals Wim van Willigen, Jopie Vroegop en Hans Dolieslager. Alexandra en moeder Toos bezoeken veel beurzen en galerieën en zijn bijzonder goed ingevoerd in de artistieke wereld en daarom is er werk van veel verschillende kunstenaars te bewonderen aan de Rijksstraatweg. Kunstenaars kloppen ook bij hen aan omdat ze weten dat hun bereik groot is. Kunstuitleen Hellevoetsluis maakt het mogelijk om voor een gering maandbedrag van kunst in uw eigen huis te genieten. Al voor 6 euro per maand heeft u iets moois in huis. “Iedere exposerende kunstenaar heeft een eigen deel van een wand", vertelt Alexandra. "We willen het voor iedereen makkelijk en overzichtelijk maken. Voor kunstenaars is het prettig dat hun werk beter zichtbaar is en bezoekers krijgen een goed beeld van wat wij allemaal hebben." Kijk eens op https://www.kunstuitleenhellevoetsluis.nl/collectie/ om een indruk te krijgen.

Speciale projecten doet Janherman ook. Wat te denken van het inlijsten van een honkbalknuppel of de schaatsen van Monique Velzeboer? Of een ingelijst skateboard? De verbouwing is nog niet helemaal afgerond. Er wordt nog gewerkt aan de tuin, de voorzijde van het pand en het plaatsen van vlaggen. Maar eigenlijk is dat niet nodig: de aantrekkelijkheid van Blanche Art Productions is al binnen te vinden!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant