Afbeelding

Ontevredenheid marktkraamhouders

Algemeen 3.145 keer gelezen

Afgelopen zaterdag was het rustig op de markt. Ook bij de marktkramen waar het normaliter gezellig druk is, hoefde je deze zaterdag nauwelijks corona-proof in de rij te staan en werd je vrijwel direct geholpen.

“Vorige week stonden er nog drie rijen hier te wachten”, zegt een kraamhouder, “en moet je nu eens zien: niemand!”

Wat verder op de markt wordt het beeld steeds rustiger. En als we het ‘tweede deel’ van de markt bereiken, dat wil zeggen het gebied dat eerst parkeren was en na de corona-sluiting ook marktgebied, dan is er geen bezoeker meer te zien.

“Onze kraam liep altijd goed, maar nu is het om te huilen,” vertelt één van de kraamhouders, die hier staat. “Als het zo doorgaat, weet ik niet hoe lang ik dit zakelijk nog kan volhouden.”

Een ander is stelliger en eigenlijk ook een beetje boos: “Wij hebben hier de slechtste plaatsen, hebben dit ook aan de marktmeester doorgegeven, maar er gebeurt niets”.

Toen de markt weer werd opengesteld, moest rekening gehouden worden met de regels van de veiligheidsregio en dat begrijpen de kraamhouders.
“Maar we zien nu op andere markten dat er weer gedeeltelijk wordt overgegaan naar wat normalere omstandigheden en dat zouden wij ook graag willen.”

Kwade geruchten willen, dat de marktkraamhouders die in de marktcommissie zitten nu de beste plaatsen hebben. Een andere marktkraamhouder: “Zover wil ik niet gaan, maar wat ik wel zie is dat drukbezochte kramen als de visboer, de bloemenkraam en de bakker nu vooraan op de markt staan. Veel mensen kopen daar hun spullen en maken rechtsomkeert. Wij zien hier nauwelijks nog iemand, zeker ook omdat er aan deze kant niet meer kan worden geparkeerd waardoor de mensen van deze zijde de markt niet meer betreden.

Het zou dus prettig zijn om drukbezochte kramen naar de achterzijde van de markt te verplaatsen, zodat wij automatisch meer in de loop komen te staan. Nog eerlijker zou het zijn als er regelmatig een andere indeling van de markt zou zijn, met een eerlijker verdeling van de goede en minder goede plaatsen. Maar ja, de marktcommissie zal hiernaar wel geen oren hebben.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant