Wethouder Schop op bezoek bij OBS De Kring
Wethouder Schop op bezoek bij OBS De Kring

Wethouder Schop neemt een kijkje bij obs De Kring

Algemeen 535 keer gelezen

Kom jij ook lopend of fietsend naar school deze week?

Jaarlijks organiseert SCHOOL op SEEF in de derde week van september de Schoolbrengweek. Basisschoolleerlingen worden daarin uitgedaagd om lopend of met de fiets naar school te komen en terug naar huis te gaan. SCHOOL op SEEF helpt leerlingen van basisscholen om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. Het programma bevat allerlei soorten lessen: van leerzame filmpjes tot uitdagende verkeersplaten, en van uitleg in de klas tot speelse oefeningen in de praktijk.

Wethouder Peter Schop (Verkeer) nam een kijkje bij basisschool de Kring die actief meedoet met de week.

Tevreden
Wethouder Schop was tevreden over wat hij zag tijdens de ‘ochtendspits’ bij basisschool De Kring aan het Kasteelpad: "Ik zie dat ouders en leerlingen hier zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school komen. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, goed voor de verkeersveiligheid en goed voor het milieu. Het is nog eens leuk ook!"

Nadenken over keuze
Dingen die we doen, doen we vaak uit gewoonte. De Schoolbrengweek laat ouders nadenken over hun keuze in mobiliteit. Door hen op te roepen om lopend of op de fiets te komen, ervaren ouders vaak dat dit eigenlijk een heel goed alternatief is. Daarbij leren de kinderen van hun ouders over verkeer en doen ze meer ervaring op in het verkeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant