Afbeelding
Wil van Balen

’t Dok Medisch Centrum staat er medio 2021

Algemeen 2.705 keer gelezen

Aan Herman Heijermansstraat 1 wordt hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe medisch centrum. Vrijdag 11 september jl. werd de openingshandeling verricht door Veerle, de dochter van huisarts Matthijs van Gucht. Door op een rode knop de drukken vulden skydansers zich met lucht en werd een feestelijk tintje gegeven aan de start van de bouw van ’T Dok.

Huisarts Matthijs van Gucht vertelde dat het voortraject lang heeft geduurd. 13 jaar is er overleg gevoerd, er zijn 5 locaties gesneuveld. “Toen ik samen met Koos Moerland langs het oude postkantoor reed, besloten we om te bekijken of dit een plek zou kunnen zijn voor een medisch centrum. En nu staan we hier, we gaan hier iets moois neerzetten voor Hellevoetsluis en omgeving. Ik zou zeggen: aan de slag en succes!”.

Koos Moerland, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis hield een korte toespraak waarin hij benadrukte dat het niet gaat om het mooie gebouw, maar vooral om hoe de bewoners van het pand gaan samenwerken. “Het samen doen is veel beter dan ieder voor zich,” sprak hij zijn wens voor de toekomst uit. “Vanuit het ziekenhuis en de medische staf zijn wij er van overtuigd dat het samen doen erg belangrijk is voor de zorg. Proost op een mooi gezondheidscentrum!”.

De zorgvraag wordt onder meer door de vergrijzing steeds groter en huisartsen krijgen tegelijk meer taken toebedeeld. De huisarts werkt bovendien steeds meer samen met onder andere ziekenhuis, fysio, apotheek en eerstelijns zorg aanbieders zoals logopedie, podoloog, psycholoog en diëtist. Deze ontwikkeling vraagt meer ruimte. Een multifunctioneel gebouw voor de diverse zorgaanbieders als ’T Dok biedt de oplossing. Wethouder Peter Schop herinnerde zich dat hij vroeger de post ging ophalen in het oude postkantoor. “Als ik de route die ik reed nu in herinnering breng, realiseer ik me wat er allemaal is veranderd in de afgelopen periode. Deze stad is heel erg in beweging en ontwikkeling. Ik weet wat jullie een lange adem hebben moeten hebben, maar ik en mijn collega-wethouders zijn superblij dat we op deze verbeter-locatie een mooi medisch centrum krijgen.” De wethouder rondde zijn korte speech af met de wens dat er goed contact blijft met de wijk.

Bewoners
Projectleider Gerrit de Kock vertelt ons dat het pand ruim 2.500 vierkante meter zal omvatten, verdeeld over twee etages. Er komen 70 parkeerplaatsen en een mooie fietsenstalling met laadvoorziening voor elektrische fietsen. Het parkeerterrein wordt in de avond-uren en weekends ‘teruggegeven’ aan de buurt. In ’T Dok worden verschillende medische disciplines gevestigd. De begane grond wordt vrijwel geheel in gebruik genomen door het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Verder is in het gebouw ruimte voor de Verloskundigenpraktijk Hellevoetsluis,Weeda van den Berg Fysiotherapeuten, Apotheek Hellevoetsluis, Huisartsenpraktijk-West en Huisartsenpraktijk Nieuwenhoorn.

Fotografie: Wil van Balen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant