Coach Caroline van Nieuwenhuijze: ''We hebben een goede lichting A-junioren. Dat betekent dat er een gezonde concurrentie is en dat kan het niveau alleen maar omhoogstuwen.'' Archieffoto Theo van Kralingen.
Coach Caroline van Nieuwenhuijze: ''We hebben een goede lichting A-junioren. Dat betekent dat er een gezonde concurrentie is en dat kan het niveau alleen maar omhoogstuwen.'' Archieffoto Theo van Kralingen.

Caroline van Nieuwenhuijze coach HC Voorne

Algemeen 1.389 keer gelezen

Hellevoetsluis- Caroline van Nieuwenhuijze-Leenders heeft vanwege het stoppen van coach Gidius Lankhorst de training en de coaching van de mannenselectie van HC Voorne op zich genomen.

Dan Rolandus

‘’Het bericht dat Gidius half augustus te kennen gaf te stoppen, kwam qua timing slecht uit omdat het zo kort voor de competitie lastig is om een nieuwe coach te vinden. Daarnaast trainde hij ook nog de jeugdgroepen A, B en de D’’, verklaarde Caroline van Nieuwenhuijze. ‘’Ik begrijp het wel, want Gidius had het heel druk.’’ De club ondernam meteen actie. ‘’Het mooie is dat er leden binnen de vereniging opstonden om dergelijke problemen op te lossen. Zo geven een paar jongens onder mijn begeleiding training aan de B en de D-jeugd en wordt Jongens A1 getraind door Jimmy Keemink. A1 traint één keer per week mee met de selectie. Jimmy komt uit voor Heren 1, is trainer/coach van het A-team, dus heb je meteen korte lijnen tussen beide selecties. Ik help waar ik kan, maar kan niet bij elke wedstrijd van Heren 1 aanwezig zijn. Richard van Rossen is assistent-coach en Ivo Smit helpt met de gezamenlijke training van de selectie en A1.’’ De groep van de hoofdmacht van HC Voorne is intact gebleven. ‘’De doelstelling is dat we evenals het afgebroken seizoen bovenin willen meedraaien. Robbert Felling sluit in oktober aan en Maarten Troost en Jeroen van Duijvenbode zijn weer terug. Jeroen stelt zich vanwege de coaching bij Dames 1 alleen beschikbaar voor de thuiswedstrijden. Bovendien zullen ook spelers van A1 per toerbeurt ingebracht worden. We hebben een goede lichting A-junioren. Dat betekent dat er een gezonde concurrentie is en dat kan het niveau alleen maar omhoogstuwen. Het mooie is dat de ervaren spelers de jonge spelers zowel tijdens de training als in de wedstrijd stimuleren.’’ De hockeyteams van HC Voorne spelen hun wedstrijden volgens het door de KNHB opgestelde Corona protocol. ‘’Wij hebben op ons complex een speciaal Corona-team, het geeft allemaal een hoop, maar belangrijk extra werk. Het doel van dit alles is natuurlijk dat iedereen zich aan de corona-regels houdt zodat we kunnen blijven sporten’’, aldus Caroline van Nieuwenhuijze.

Gidius Lankhorst
Gidius Lankhorst heeft in augustus te kennen gegeven om met de coaching van Heren I en enkele jeugdteams te stoppen. ‘’Het was geen makkelijke keuze, maar de coaching bij HC Voorne was niet meer te combineren met mijn werk als teamleider VWO op het Helinium. Vooral in deze Coronatijd heb ik het veel te druk, zelfs tijdens de vakantieperiode. Het was een heel moeilijke en pijnlijke beslissing’’, lichtte Lankhorst zijn besluit toe.

Selectie HC Voorne: Guido Gernaat, Sebastiaan Baanen, Van Duijvenbode, Stan Levels, Kevin van Rossen, Dejan Willems, Lucas Waardenburg, Matthijs Roos, Felling, Troost, Tim Schlink, Jimmy en Ritchie Keemink, Dyon van den Berg, Van Gorsel, Verburg, Rosenquist, Dejan Willems.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant