Voorzitter Erik den Adel (rechts) presenteert Ronald Brons: ''Er zijn gaten in het bestuur en begeleiding gevallen, maar het mooie is dat er andere mensen weer zijn opgestaan om deze op te vullen.'' Foto Marco Kruik.
Voorzitter Erik den Adel (rechts) presenteert Ronald Brons: ''Er zijn gaten in het bestuur en begeleiding gevallen, maar het mooie is dat er andere mensen weer zijn opgestaan om deze op te vullen.'' Foto Marco Kruik.

Nieuwenhoorn zet zich in voor elk lid van de vereniging

Algemeen 404 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn is zich aan het klaarstomen voor het rap naderende seizoen 2020/’21. Na de bekerresultaten tegen Hellevoetsluis (0-0) en Full Speed (3-8 overwinning) wacht de generale tegen Strijen vooraf aan de seizoensopener op zaterdag 19 september tegen Heerjansdam.

Dan Rolandus

Nieuwenhoorn kende een riante voorsprong op weg naar het kampioenschap, maar de competitie werd abrupt afgebroken vanwege de uitbraak van het Corona Covid-19. Tot grote opluchting van iedereen die Nieuwenhoorn een warm hart toedraagt, kreeg het toch een ticket voor de eerste klasse. Terwijl de selectie onder leiding van trainer Ron van den Berg kan toewerken naar de eerste competitiewedstrijd, lijkt het bestuur van de zaterdageersteklasser de organisatie na het opstappen van de Technische Commissie weer behoorlijk op orde te hebben. ‘’De club draait goed ondanks dat er wel eens ‘zeurdingen’ zijn’’, kijkt Erik den Adel met veel optimisme de toekomst in. ‘’Ik ben ooit gevraagd om voorzitter te worden, ben de uitdaging aangegaan en vind het leuk om te doen. Je moet het zien als een bedrijf runnen. Als de leden mij tijdens de Algemene Ledenvergadering in oktober willen houden, prima, maar als zij mij niet willen, dan ben ik weg. Dan hoop ik wel dat zij met een alternatief komen, maar die heb ik nog niet gezien.’’ De voorzitter van Nieuwenhoorn betreurt het opstappen van de TC, maar heeft geen zin om uit wanhoop met zijn hoofd tussen de knieën te zitten. ‘’Er zijn gaten in het bestuur en in de begeleiding gevallen, maar het mooie is dat er andere mensen weer zijn opgestaan om deze op te vullen en de club te ondersteunen. Zo hebben we een volledige jeugdcommissie en is Ronald Brons vorige week aangesteld als Hoofd Jeugdopleidingen. Daarnaast zijn bijna alle jeugdelftallen voorzien van trainers en begeleiders. De ontwikkeling van de vrouwen- en meisjesafdeling met drie meisjesteams, twee seniorenteams en daarnaast een G-team is ook mooi om te zien. Verder wordt er hard gewerkt om de vacante plaatsen van penningmeester en voetbaltechnische zaken in te vullen. Na een vervelende periode zie je de club weer opbloeien. We hebben een fijne kantineploeg, positief werkend voor de goede sfeer in de vereniging.'' Nieuwenhoorn is naast het prestatieve voetbal van de standaardelftallen ook een club die zich ook als maatschappelijk partner presenteert naar de sponsoren. ‘’We hebben ingezet op maatschappelijk verantwoord ondernemersbeleid’’, sluit Erik den Adel af. ‘’De spelers van Nieuwenhoorn dragen het shirt met de naam ‘Het Vergeten Kind’ op hun borst. Wij willen een voetbalvereniging zijn voor iedereen. Zoals bij elke club komen wij ook vrijwilligers tekort, maar gelukkig zien we weer nieuwe gezichten opdoemen, die de club een helpende hand willen toesteken. We steken naast het prestatievoetbal ook veel energie in het recreatievoetbal en de jeugd. Je krijgt het nooit voor honderd procent voor elkaar, maar wel met het hart dat we met z’n allen Nieuwenhoorn zijn.’’

Hoofd Jeugdopleiding
Nieuwenhoorn heeft per 1 september Ronald Brons als Jeugd Hoofdopleiding aangesteld. ‘’Ik ben op aanraden van Marco Kruik aanbevolen bij Nieuwenhoorn. Mijn sportieve ambities liggen bij een club met ambitie. De post Hoofd Jeugdopleiding was vacant. Na een goed gesprek met het bestuur ben ik, nadat ik me in augustus eerst georiënteerd te hebben, begonnen. Ik heb er heel veel zin in. De jeugdcommissie is dolenthousiast. Het is dit seizoen de doelstelling om de jeugdtrainers bewust te maken van het Jeugdbeleidsplan om het dan in het seizoen 2021/’22 tot uitvoer te brengen.''

Uit de krant

Uit de krant