Koen Harsma en Willian de Koster (Foto: Wil van Balen)
Koen Harsma en Willian de Koster (Foto: Wil van Balen)

Nieuw restaurant Pieters draait proef

Algemeen 1.905 keer gelezen

Er is hard gewerkt om restaurant Pieters de looks te geven die Koen Harsma in samenwerking met Willian de Koster heeft bedacht.

Er zijn nieuwe meubels geleverd en ook een geweldige kraanvogel heeft een mooie plek in het restaurant gekregen. Deze week gaat het restaurant proefdraaien en vervolgens zal het van woensdag tot en met zondag geopend zijn vanaf 15 uur. De Zeeuw Makelaardij heeft zelfs al een actie waarbij een dinerbon voor het nieuwe restaurant is te verdienen. Ook de website is zo goed als gereed, hier kunt u de laatste ontwikkelingen volgen: https://restaurantpieters.nl

Pieter Post
Het nieuwe restaurant is vernoemd naar Pieter Post. Deze architect heeft grote invloed heeft gehad op het aanzien van de vesting van Hellevoetsluis.

Pieter Post heeft het Prinsenhuis ontworpen en hij is een van de belangrijkste Nederlandse bouwmeesters uit de 17e eeuw. Pieter Post is ook de architect van het Mauritshuis in Den Haag.

In 1664 ontwierp de architect een nieuw representatief pand in classistische stijl. Dat was het Landshuis (nu Prinsenhuis) met enkele bijgebouwen, bekend als het De Ruyterhuis en Het Kleine Kerkje. Het laatste gebouw is nu De Waag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant