Afbeelding
Column

Dichtbij

Algemeen 340 keer gelezen

Vroeger als ik bramen plukte bij mijn oma in Brabant, zei ze altijd ‘Al wat lekker is, komt van dichtbij.’ En daar was ik het helemaal mee eens, als ik zat te snoepen van de bramen met slagroom.

Toen ik echter rond de wereld reisde en allerlei nieuwe geuren en smaken leerde kennen, ging ik daar anders over denken. Ik hou van Indiase curry, Thaise soep en Japanse sushi. Ook nadat ik mijn rugzak had weggedaan, bleef ik nieuwsgierig naar andere landen. Het werd ook steeds makkelijker. Met goedkope vliegtickets en alle informatie op het internet, lag de wereld aan je voeten. Het kon goedkoper zijn om naar Warschau te vliegen dan met een treinkaartje naar je familie in Nederland te reizen.

Corona bracht daar verandering in. Plotseling was reizen niet meer vanzelfsprekend. Een flinke aderlating voor de reisbranche en een teleurstelling voor de reislustigen onder ons, maar een opleving voor de Nederlandse recreatieve sector. Tijdens de zomervakantie besloten de meeste mensen niet naar elders te reizen, maar in ons landje te blijven.

Gelukkig hielp het warme weer om echt te genieten van onze stranden, duinen, water en bossen. Om lekker dichtbij te fietsen, varen of te wandelen. Hoe vaak heb ik niet gehoord ‘Wat is Nederland mooi, hè?!’ En hoe vaak heb ik het zelf niet gezegd... Met de Linquenda naar het eilandje Tiengemeten (ook bramen geplukt!) en vervolgens terugfietsen door het Bernissegebied en langs het Haringvliet, is een prachtige ervaring! Zelfs fietsen over de Haringvlietdam en de Brouwersdam met windkracht 6 tegen op weg naar Middelburg is een ervaring, waar we met veel plezier (en trots) op terugkijken.

Hellevoetsluis heeft veel vakantiegangers begroet. Goed voor onze vakantieparken, campings, musea en de horeca, die hard gewerkt hebben om iedereen welkom te heten en tegelijkertijd de coronamaatregelen toe te passen. Het virus is nog niet ‘vertrokken’; dus de maatregelen blijven ook. Het is de enige manier om besmettingen te voorkomen en gelukkig houden de meeste mensen zich er goed aan.

Laten we samen genieten van deze nazomer. Een visje eten op Stellendam, steak in de Vesting of oesters in Yerseke. Veel wat lekker is, komt inderdaad van dichtbij! Laten we blijven genieten op gepaste afstand van elkaar!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant