Afbeelding
Wil van Balen

Özcan Akyol opent DigiTaalhuis en Vrijwilligersacademie Voorne

Algemeen 698 keer gelezen

Hellevoetsluis - Dinsdag 8 september vond in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta aan de Opzoomerlaan de opening plaats van het DigiTaalhuis en de Vrijwilligersacademie Voorne.

Kortweg gaat het in het DigiTaalhuis om het beter leren van de Nederlandse taal en het handiger worden met de computer en internet.

De Vrijwilligersacademie Voorne is een samenwerking tussen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Stichting PUSH. Er wordt groepsgewijs en digitaal kennis gedeeld, er worden ervaringen uitgewisseld en het is er vanzelfsprekend ook gezellig! De academie faciliteert en professionaliseert het vrijwilligerswerk in Hellevoetsluis. 

Bij deze belangrijke mijlpaal voor heel Voorne-Putten waren wethouders van de gemeenten Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne aanwezig.

Schrijver, columnist en TV-maker Özcan Akyol was vanuit Deventer naar Hellevoetsluis gekomen om het belang van het Digitaalhuis én de beschikbaarheid van vrijwilligers te duiden. Özcan vertelde zijn persoonlijke verhaal en stelde dat hoe minder taal je ter beschikking hebt, des te kleiner je wereld wordt. Hij vindt het vooral moedig als iemand om hulp durft te vragen.

Wethouder Hans van der Velde benadrukte dat het initiatief wordt ondersteund door alle gemeenten van Voorne. Hij vroeg coördinator Ilja Kleijburg naar het podium te komen om de officiële openingshandeling te verrichten. Ilja onthulde twee panelen waarop onder andere de partners van het project genoemd worden.

Directeur Victor Thissen stelde dat de moderne bibliotheek een brede maatschappelijke, educatieve functie heeft. In andere bewoordingen: ‘vroeger was de bieb er voor de boeken, nu zijn we er voor de mensen’. “Het wordt een uitdaging om de mensen beter gebruik te laten maken van alles wat wij bieden”.

Fotografie: Wil van Balen 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant