Foto: stichting Droogdok Jan Blanken
Foto: stichting Droogdok Jan Blanken stichting Droogdok Jan Blanken

Droogdok Jan Blanken gratis toegankelijk tijdens open monumentendag

Algemeen 593 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdag 12 september is het weer open monumentendag en zoals gebruikelijk is die dag Droogdok Jan Blanken gratis toegankelijk. Het al meer dan 200 jaar oude stenen Droogdok is een echt monument.

Na het vertrek van de Marine kwam het droogdok in eerste instantie in handen van scheepswerf Niessing en toen deze uit Hellevoetsluis vertrok, raakte het monument sterk in verval. In de jaren negentig van de vorige eeuw zijn op initiatief van de gemeente fondsen geworven om het dok in zijn oude staat te restaureren. Het ligt er nu al zo’n 20 jaar in al zijn glorie te pronken en verkeert in een prima conditie. 

Dit werkelijk unieke culturele erfgoed is op open monumentendag vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur gratis toegankelijk. Volg de audiotour, gratis te downloaden, en u kunt het gehele verhaal van haar ontwerper Jan Blanken volgen. Betreed de grote zaal waar de ook al meer dan 200 jaar oude maquette van de Rijkswerf te bezichtigen is. In de kleine zaal staat het model van het droogdok opgesteld en kunt u zien hoe de fundering is opgebouwd. Op deze dag zijn er 2 rondleidingen waar maximaal 8 personen aan kunnen deelnemen. De eerste rondleiding is om 13.00 uur, de 2e rondleiding is om 15.00 uur. ( graag vooraf aanmelden via tel. 0181-310197 of info@droogdok.nl) Voor de rondleiding vragen wij € 5,-- per persoon.

Vanwege corona volgt u de looproutes in het gebouw. Op het terras kunt u onder genot van een kopje koffie rustig het gehele terrein in u opnemen.

Graag tot zaterdag 12 september op open monumentendag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant