Er zijn dertien vrijwilligers die het toeristeninformatiepunt bemensen (Fotografie: Wil van Balen)
Er zijn dertien vrijwilligers die het toeristeninformatiepunt bemensen (Fotografie: Wil van Balen) Wil van Balen

Toeristeninformatiepunt aan de Westzanddijk wordt druk bezocht

Algemeen 589 keer gelezen

Op een zonnige middag stappen we binnen bij het toeristeninformatiepunt aan de Westzanddijk en daar ontmoeten we de vrijwilliger van dienst van die middag: Tineke van Zielst.

We vragen Tineke hoe zij haar werk op deze locatie ervaart en hoe de aanloop is? “Het is echt heel leuk om hier te zijn”, reageert Tineke enthousiast, “je hebt hier altijd te maken met mensen die lekker vrij zijn of met vakantie en die dus in een goede stemming zijn. En het is gezellig druk, wel met pieken en dalen, maar zo’n 30 mensen per dag helpen we zeker.”

Terwijl Tineke dit zeg,t komen er twee dames de winkel binnengestapt die vragen hoe ze het beste op de fiets het eiland Tiengemeten kunnen bereiken. Tineke toont geduldig aan de hand van een routekaart hoe de dames zouden moeten fietsen, maar legt tegelijk uit dat het toch wel een kleine twee uur zal kosten om op deze bestemming te komen. Als alternatief wordt de in Rockanje verblijvende dames voorgesteld om via Brielle en Oostvoorne terug te fietsen naar hun verblijfplaats.

“Er worden erg veel vragen gesteld over fietsroutes. ‘Waar zijn de winkels’ is ook een veelgestelde vraag, gevolgd door de vraag naar de locatie van de fietsverhuur”, vervolgt Tineke. Als we vragen welke nationaliteiten veel voorkomen, antwoordt Tineke dat er in het Corona-tijdperk wel een verschuiving is opgetreden. “Er komen zeker niet minder mensen binnen, maar het aantal buitenlanders is wel teruggelopen. Het zijn nu veel meer mensen uit Nederland die we in de winkel krijgen. Daarnaast Duitsers, Belgen en soms een Fransman. Engelsen en mensen uit andere landen zien we dit jaar veel minder. Veel mensen die in de haven liggen met hun boot, ontvangen we natuurlijk ook en dat zijn toch meestal Nederlanders. Die vragen vaak of er een kleine supermarkt of bakkerij in de Vesting te vinden is. Helaas moeten we die mensen dan helaas teleurstellen.”

Waar ook veel naar wordt gevraagd, zijn de mogelijkheden tot vaartochten op het Haringvliet en folders van musea activiteiten voor de kinderen. “Naar evenementen verwijzen we ook regelmatig. Deze zijn er in deze periode natuurlijk niet veel en dat is jammer. Heeft u een interessante activiteit dan horen we dat graag. U kunt deze melden via info@promotiehellevoetsluis.nl.. Wij zorgen er dan voor dat de informatie wordt opgenomen in de agenda."
Aan het eind van het gesprek vragen we Tineke of er misschien nog een leuke anekdote te vertellen is? “Nou, dan springt dat echtpaar dat logeerde in Rockanje er wel uit! Ze kwamen hier binnen met de vraag of Westvoorne dicht in de buurt is....!’

Vrijwilligers
Er zijn dertien vrijwilligers die het toeristeninformatiepunt bemensen, ‘aangevoerd’ door Bert van den Houten als link naar de gemeente Hellevoetsluis. Er is volop informatie aanwezig over wat er te doen is in en rond Hellevoetsluis en op Voorne Putten. Ook zijn er diverse souvenirs te koop, bijvoorbeeld leuke onderzetters.

Het toeristeninformatiepunt is maandag t/m zaterdag geopend van 11.00 tot 15.00 uur.  Alleen op zondag is het gesloten. Informatie kunt u bekijken op https://www.bezoekhellevoetsluis.nl en https://www.facebook.com/bezoekhellevoetsluis/

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant