Afbeelding

Muziek voor kinderen

Algemeen 578 keer gelezen

Ook bij Muziekvereniging Voorne & Putten is de zomervakantie voorbij en zijn deze maand alle muzieklessen, repetities en trainingen weer begonnen. De twirlers hebben hun baton weer opgepakt, de orkesten komen weer wekelijks bij elkaar en alle leerlingen zijn thuis weer hard aan het oefenen. Ook de jongste muzikanten staan weer te trappelen om samen met juf Angelique muziek te gaan maken. En u kunt uw kind nog opgeven voor de nieuwe cursussen Spelen met Muziek en Leren met Muziek.

Woensdag 16 september zullen er proeflessen gegeven worden in ons eigen verenigingsgebouw aan het Achterdorp 3 in Nieuwenhoorn. U kunt met uw kind vrijblijvend aanschuiven in een van de twee klassen om te ervaren hoe leuk het is voor kinderen, en tevens zeer leerzaam, om met muziek bezig te zijn. De groep Spelen met Muziek is bedoeld voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool. Tijdens deze lessen worden de kinderen op een speelse manier wegwijs gemaakt in de wereld van de muziek. Ze maken muziek met ritme-instrumenten, dansen en bewegen op muziek en doen reactie/muziekspelletjes. Naast zelf muziek maken, leren de kinderen ook te luisteren naar muziek. Zo worden begrippen als laag, hoog, kort, lang, sterk en zacht ontdekt en wordt er kennis gemaakt met allerlei vormen van muziek.

In de klas Leren met Muziek voor kinderen vanaf groep 3 leren kinderen spelenderwijs met behulp van oa een blokfluit om muziek te maken. Uiteraard wordt er ook gezongen. De eerste muzieknoten worden geleerd om zelf liedjes te kunnen spelen en maken. Tijdens de lessen maken de kinderen ook kennis met andere instrument zoals de trompet, dwarsfluit en saxofoon.

De proeflessen voor Spelen- en Leren met Muziek vinden plaats op 16 september in het verenigingsgebouw van Muziekvereniging Voorne & Putten aan het Achterdorp 3 in Nieuwenhoorn. Spelen met Muziek van 15.30 uur tot 16.15 uur en Leren met Muziek van 14.30 uur tot 15.15 uur.

Mocht u meer informatie willen of uw kind op willen geven voor één van deze twee fantastisch leuke cursussen dan kunt u mailen naar: secretaris@voorneenputten.nl

Mocht u meer informatie willen hebben over de orkesten, het twirlen of over de andere muzieklessen dan kunt u uiteraard ook via bovenstaand emailadres contact opnemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant