Zonder enige schroom wordt er van alles neergezet.....
Zonder enige schroom wordt er van alles neergezet.....

Lezers Schrijven: Afval hotspots, de maat is vol!

Algemeen 1.351 keer gelezen

Iedereen kent ze wel, de afvaleilanden, met ondergrondse container. Wat veel mensen niet weten, is dat dit een aanzuigende werking heeft voor het plaatsen van grofvuil. Dit tot grote ergernis van bewoners die in de buurt van deze eilanden wonen.

Het is namelijk niet fris om afvalzakken of een smerig bankstel er neer te poten vanwege een overvolle kliko! Ten eerste trekt het ongedierte aan. Ratten worden gesignaleerd, maar iets waarvan je het niet verwacht, ook de huiskat en honden die graven in het afval, want meeuwen scheuren de zakken open. De wind doet de rest en de mooie tuinen liggen dan ook vol met belegbakjes van de Jumbo en Albert Heijn.

Smerig, en wat doet men, men pakt nog een oude koelkast, tuinafval en mikt het er maar bij. De bewoners die gebruik maken van de containers kunnen zelfs geen toegang meer krijgen om hun eigen afval netjes in de schacht te werpen. Zo vol staat het.

De hotspots, Zalm/Bliek/Spiering. De Tweelingen, De Melkweg en nog anderen gebieden in Hellevoetsluis West en Oost. Het loopt de spuigaten uit en voornamelijk in de weekeinden is het bal. Er wordt geklaagd en gejammerd door de buurt, maar een foto maken van de daders wordt weer gezien als inbreuk op de privacy. Facebook reaguurders spreken er schande van. Op twitter lees ik helemaal niets over dit probleem.

Alhier, Zalm, is het nu ook bal, het is maandagavond en zo ziet het er uit, de vuilniswagen is in de ochtend geweest. De chauffeur, die geheel alleen is, wil de container aanhaken en ziet al dat spul staan. Al vloekend, we hebben een hittegolf en de temperatuur zat al aan de 24 graden, loopt hij het spul te verslepen. Hij pakt zijn telefoon en je ziet hem zich opwinden. Een uur verder rijdt hij weg, een klusje van eigenlijk 14 minuten. Het grofvuil en zwerfvuil blijft achter. 2 uur later een wagentje, ze laden het grofvuil op en rijden weer weg. Het is nu 11.00 uur, de platen zijn leeg, maar dan is er ineens een bankstel, om 14.00 uur wordt er keukenapparatuur bijgeplaatst....

Dit is dus het probleem, normaal zijn het de jongeren uit het ZBS-complex die zoiets zouden doen, maar het is al lange tijd rustig. Nu beginnen nieuwelingen in de buurt hier hun afval te droppen, maar niemand ziet iets, meldt of kan geen melding doen om wat voor redenen dan ook. Facebook daarentegen doet nu goede zaken met diverse Hellevoetse groepen. Het gonst!

Dus inwoners van Hellevoetsluis, bezoek de gemeentelijke pagina eens, u kunt daar uw klacht kwijt per email, formulier en ook op http://buurtcentrahellevoetsluis..

Dr. Snuggles

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant