Tineke Kap (Foto: Wil van Balen)
Tineke Kap (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Leg je hart neer bij Tineke

Algemeen 4.026 keer gelezen

Ruim vier jaar geleden ging Tineke Kap zelf vaak naar dating-afspraken. Met acht dames en acht heren werden dinertjes op verschillende locaties in de regio Den Haag en Rotterdam afgesproken.

Toen er regelmatig afzeggingen waren, bedacht Tineke een nieuw concept in haar eigen omgeving. En zo onstond de Vrijgezellige Vrijdagavond Borrel. Deze werd in eerste instantie bij de Vrienden van Hellevoet georganiseerd, later bij De Waag. En daar vindt deze speciaal voor vrijgezellen georganiseerde avond nog steeds plaats. En wel iedere eerste vrijdag van de maand.

Gaat vreemd
Op dit moment is ‘gaat vreemd’ het motto van de vrijgezellige avond. “Dit moet je niet verkeerd opvatten”, zegt Tineke er meteen bij. “Het heeft niets met vreemdgaan te maken! Het is een vreemde periode en mede door Corona zijn we genoodzaakt om de avond op een iets andere manier te organiseren. Dus: op een ‘vreemde’ tijd (17 uur in plaats van 20 uur) en met een ‘vreemde’ procedure, want je kunt niet zomaar binnenlopen, maar je moet je aanmelden. Ik hoop dat we weer snel naar ons vertrouwde concept kunnen”, voegt Tineke hier aan toe.

Succes
Dat er behoefte is aan dit concept wordt aangetoond door de resultaten. Er zijn uit de Vrijgezellige Vrijdagavond Borrel al vijf stellen ontstaan. “Er is trouwens ook al één huwelijk gesloten vanuit ons initiatief, hoe mooi is dat,” vult Tineke aan. "Soms zijn er meer dan veertig mensen aanwezig op zo’n avond dus het idee slaat zeker aan. “En dat, terwijl je best een drempel over moet om binnen te stappen en dat bedoel ik figuurlijk,” weet Tineke te melden."

Drempel
Je aanmelden via een app, wat beschrijvingen toevoegen, een foto uploaden en je staat ‘in de aanbieding’. Hoe moeilijk kan het zijn? Het is allemaal best vrijblijvend en voor iedereen te doen. “Zeker met een foto erbij van een jaar of tien geleden,” zegt Tineke er lachend bij. “Je overdijft wat en het ziet er best allemaal leuk uit.”

Maar ergens binnenstappen, jezelf voorstellen en een praatje beginnen, is voor veel mensen al heel wat lastiger. En dat bedoelt Tineke met die drempel.

Nog moeilijker wordt het als je jezelf fysiek moet voorstellen, vertellen over je leven, jouw plek daarin en last-but-not-least een recente foto bij je profiel plaatst. En dat alles gebeurt precies bij het meest recente initiatief van Tineke: HartenTien.

HartenTien
Omdat Tineke op het standpunt staat dat relatiebemiddeling alleen via persoonlijk contact goed kan werken is zij recent een eigen bedrijf gestart. In tegenstelling tot de meeste datingsites begint het bij Tineke altijd met een persoonlijk gesprek. “Dat legt de drempel nog een treetje hoger, maar zorgt er wel voor dat ik een nog betere indruk van iemand heb voordat we aan het traject beginnen. Daarnaast plaatsen we recente en eerlijke foto’s, waardoor de beide mogelijke partners weten wie er tegenover je komt te zitten bij de eerste fysieke afspraak. “Dus niet dat je denkt dat er een leuke krullenbol tegenover je komt te zitten en in werkelijkheid is het een zo goed als kale man,” voegt Tineke toe aan haar betoog. “Ik ben voor eerlijkheid, daar is niet voor niets een spreekwoord over!”.

Mannen
Het is bekend dat alleenstaande vrouwen zich op de één of andere manier makkelijker naar een gezellige avond voor vrijgezellen begeven dan mannen. “Die stap lijkt voor mannen moeilijker neembaar dan voor vrouwen,” zegt Tineke daarover. “Zeker als ik een etentje organiseer, dan is het aantal vrouwen dat zich aanmeldt vele malen groter dan het aantal mannen dat durft te komen. Speeddaten of borrelen gaat wat makkelijker, daar liggen de verschillen veel kleiner. Dus schrijf maar in de krant dat mannen van 35 tot 70 jaar zich zeker nog kunnen aanmelden bij www.hartentien.com

Alleen is maar alleen
Iedereen kent wel een vrijgezel die een vrij leven leidt en waar je stiekem weleens jaloers op bent. Single zijn is oké, maar eerlijk is eerlijk: samen is het meestal een stuk leuker. Zeker in geval van spannende tijden, ziekte, of de laatste corona-periode, maar ook als er leuke gebeurtenissen zijn: je zorgen of plezier delen met een partner is voor veel mensen erg prettig.

Tineke weet uit ervaring dat leuke mannen of vrouwen niet voor het oprapen liggen en daar probeert ze met haar initiatieven iets aan te doen.

Initiatieven
“We gaan zeker door met de Vrijgezellige Vrijdagavond Borrel op de eerste vrijdag van de maand en ik hoop dat we weer snel naar een normale setting op ons vertrouwde tijdstip kunnen. Daarnaast ben ik van plan om meer activiteiten voor vrijgezellen te organiseren zoals een Solexrit, een kook-workshop en de vrijgezellenboot. En het speeddaten komt zeker nog een keer terug”, belooft Tineke.

“Ik wordt er nu eenmaal gelukkig van als ik andere mensen net zo gelukkig kan maken als ikzelf ben”, rond Tineke ons gesprek af. Als dat geen mooie gedachte is!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant