Felicitaties en bloemen van burgemeester Milène Junius voor het 60-jarig bruidspaar Van der Linden (Foto: Wil van Balen)
Felicitaties en bloemen van burgemeester Milène Junius voor het 60-jarig bruidspaar Van der Linden (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Diamanten huwelijk voor echtpaar Van der Linden

Algemeen 1.426 keer gelezen

Met het gezellige bezoek van burgemeester Milène Junius vierden Pieter Laurens (86) en Korrie (83) vorige week dinsdag hun zestigjarig huwelijk. Na twee jaar verkering en een vier jaar durende verloving, waarin er flink werd gespaard, trouwde het echtpaar van der Linden in 1960 in de toenmalige burgemeesterzaal van de gemeente Hellevoetsluis.

Piet kende Kok, zoals hij haar liefkozend noemt, van de MULO en uit de buurt. Geboren en getogen in Hellevoetsluis zag hij wel wat in dit meisje dat van oorsprong met haar ouders uit Rotterdam kwam. Terwijl zij zich aan paste aan haar nieuwe leven, waarbij ze van een klas van dertig leerlingen in Rotterdam naar een klas van acht leerlingen ging in het dorp dat Hellevoetsluis toen nog was.

“Ik kon goed wennen, al was het wel wat rustiger. Doordat ik met Rotterdam met zoveel andere kinderen in de klas had gezeten, had ik wel een beetje een achterstand, maar ik haalde toch mijn diploma.” Zegt Korrie. Het was bij het eindbal van de dansschool waar Piet haar vroeg met hem mee te gaan. “En ik ben sindsdien nog steeds met dezelfde”, grapt hij.

Piet en Korrie bouwden samen een leven op. Met hulp van hun ouders konden zij goed sparen, en ook de verplichte diensttijd van Piet gooide geen roet in het eten.

“Ik bleef trouw op hem wachten.” Aldus Korrie. “Maar we hebben ook genoten hoor, we hebben twee jaar verkering gehad en toen hebben we ons verloofd. In de vier jaar van de verloving gingen we wel eens op reis. Dat was best bijzonder in die tijd. Dan gingen we met de bus naar Duitsland of Oostenrijk. Van mijn ouders hoefde ik geen kostgeld te betalen, zo hielpen ze mij ook om te kunnen sparen.”

Beiden werkten onder andere in de administratieve sector en Korrie begon als centralist.

“Ik verbond nog telefoongesprekken voor het werd geautomatiseerd. Dan werkte je met draden met pluggen die je met de bijpassende nummers moest verbinden zodat mensen verbonden werden.” Piet Werkte na zijn diensttijd voor het rijk, en kwam uiteindelijk terecht bij het Waterschap Brielse Dijkring, tegenwoordig Hollands Delta.

Toen hun eerste dochter geboren werd, stopte Korrie met werken en nam de zorg voor haar gezin op zich. Ze kregen twee dochters en bleven altijd in Hellevoetsluis wonen. Met het gezin hebben ze veel gekampeerd en in de loop der jaren wel tweeëntwintig verschillende auto’s gehad. De eerste was een Engelse Morris Minor die vlak na de koop weer terug werd gebracht vanwege een breuk in de carrosserie. Voor die tijd deden Piet en Korrie alles op de brommer, en later motor. “Dan voelde ik ineens een zware ‘pok’ tegen mijn helm, bleek Kok achterop gewoon in slaap te zijn gevallen. Dat gebeurde wel vaker. Dan stopte ik bij het eerstvolgende restaurant voor een bakje koffie.”

Korrie heeft met plezier gezongen bij het Hellevoets dameskoor. Ze hebben samen ook twee kleinzoons. Een van hen doet het goed met zingen. “Dat muzikale had mijn vader ook” , vertelt Korrie. Hij zat bij de Hellevoetse accordeon vereniging Emeralda. Hun andere kleinzoon studeert fotografie en wil films gaan produceren.

De familie komt zichtbaar met plezier bijeen. Ook wordt de burgemeester warm onthaald en er ontstaat veel gezelligheid in het geanimeerde gesprek dat de burgemeester vervolgens met hen heeft.

Gedurende het gesprek blijkt dat Piet over een bijzondere hoeveelheid aan kennis beschikt over de geschiedenis van Hellevoetsluis. Dat komt naar boven met de herinneringen dat hun huwelijk gesloten werd door oud burgemeester Eisinga van Hellevoetsluis. De vader van Piet werkte met hem samen bij de wederopbouw van de volkshuisvesting na de oorlog. En hij bezegelde het huwelijk dat nu de bijzondere mijlpaal van zestig jaar heeft gehaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant