Afbeelding
Koop Lokaal

Frans van den Bos Hoveniers: van elke tuin maken wij iets bijzonders!

Algemeen 812 keer gelezen

Ben je op zoek naar een tuinspecialist die inspireert en van je tuin een belevenis maakt? Frans van den Bos Hoveniers verzorgt je complete tuin, van tuinontwerp tot tuinaanleg, beplanting en onderhoud.

Het bedrijf is door Frans in april 1986 opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een van de grotere hoveniersbedrijven op Voorne-Putten. Zijn tien medewerkers in de buitendienst zijn elke dag op stap naar projecten op heel Voorne-Putten en soms zelfs daarbuiten. Frans runt zijn bedrijf als een bij zijn personeel betrokken werkgever.

“Je moet goed voor je personeel zorgen.”, vindt hij . Hij heeft ook jaren zitting gehad in de VHG, de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, die opkomt voor een goede CAO voor het personeel en goede secundaire arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden. En hij is blij dat het uiteindelijk gelukt is om dat allemaal tot stand te brengen. 

Thuis in alle tuinen
Het is niet overdreven om te stellen dat ze bij Frans van den Bos thuis zijn in alle tuinen. Hun projecten variëren van het ontwerpen en uitvoeren van een representatieve bedrijfsomgeving, tot grote landschappelijke tuinen en kleinere tuinen bij een eengezinshuis. De tuinen worden van a tot z aangelegd, met gebruik van eigen machines. Alles wordt in eigen beheer gedaan, of het nu om de aanleg van vlonders en steigers gaat, om bestratingen, vijvers, schuttingen, kant- en klaarhagen, overkappingen of veranda’s.

Naar een nieuwe tuin 
Als iemand zelf al een tuinontwerp beschikbaar heeft, dan kan dit compleet worden uitgevoerd door het hoveniersbedrijf. Maar natuurlijk kan er ook door de eigen ontwerpers een heel nieuw ontwerp worden gemaakt. Die ontwerpers luisteren goed wat hun opdrachtgevers willen. Sommige klanten willen een moderne, strakke tuin met geometrische lijnen en een duidelijke structuur. Anderen houden weer meer van een klassieke tuin met groene gazons omringd door borders met veel bloemen en een natuurlijke beplanting. De kunst is om ondanks alle wensen die er vaak zijn, het ontwerp toch rustig te houden zonder al te veel toeters en bellen. Mooi is het als dezelfde beplanting op verschillende plekken terugkomt. Wanneer er kinderen zijn, wordt ervoor gezorgd dat die kunnen ravotten en dat er daarnaast toch wat leuks te zien is en altijd wordt geprobeerd om met een extra accent de tuin wat speelser en groener te maken. Nadat de keuze voor het type tuin helemaal is doorgesproken en er gezamenlijk is bepaald welke materialen en planten daarin passen, wordt het ontwerp uitgewerkt en in kleur uitgeprint. Ook kan een 3D-ontwerp worden gemaakt dat het mogelijk maakt om alvast virtueel door je toekomstige tuin te dwalen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er na het zien van het ontwerp weer nieuwe ideeën opborrelen, vanzelfsprekend worden die dan in het ontwerp meegenomen. Heel veel is er mogelijk. Een aantal voorbeeldtuinen is te zien op de website www.fransvandenbos.nl.

Onderhoud of alleen een opknapbeurt? 
Frans van den Bos Hoveniers kan je veel werk uit handen nemen. Met een onderhoudscontract afgestemd op jouw behoeften, wordt het onderhoud van je tuin jaarrond geheel of gedeeltelijk voor je gedaan. Er kan ook een apart contract worden opgesteld voor alleen het snoeiwerk of het gazononderhoud. Het is niet altijd nodig een compleet nieuwe tuin aan te leggen. Je tuin kan ook een flinke opknapbeurt ondergaan of een metamorfose krijgen volgens jouw ideeën, aangevuld met de adviezen van de ontwerpers. Dat kan bijvoorbeeld een nieuwe beplanting zijn, of een extra loungeterras, of die gezellige overkapping die je altijd al zo graag had willen hebben.

Jongeren en scholieren gezocht die graag het groenbedrijf in willen
 Frans heeft een vast team van 10 medewerkers in de buitendienst plus een aantal beginnende hoveniers. Hij zou zijn team nog graag uitbreiden met leerling hoveniers, vakbekwame hoveniers en vakantie-/zaterdag hulpen. Er is veel werk in de groensector. Wie buiten werken in de open lucht fijn vindt en graag samen is met een leuk team collega’s, kan bij hem reageren. En of je nu een scholier bent en maar één of een paar dagen wilt werken, of dat je nu nog in een ander beroep bezig bent, er kan in overleg altijd werk worden gevonden dat bij je past. En er zijn ook genoeg kansen om door te leren in het vak.

Frans van den Bos Hoveniers BV
Kloosterweg 17a
3232 LB Brielle
0181-412 345
info@fransvandenbos.nl
www.fransvandenbos.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant