Afbeelding

149 aanvragen ingediend door aspirant telers voor het wietexperiment

Algemeen 333 keer gelezen

Aspirant telers hebben 149 aanvragen ingediend voor het telen van hennep voor coffeeshops in de tien gemeenten die deelnemen aan het experiment gesloten coffeeshopketen, ook wel het wietexperiment genoemd. De komende periode worden alle aanvragen getoetst op volledigheid en inhoudelijk beoordeeld. 

Van 1 juli tot en met 28 juli 2020 konden aspirant telers hun aanvraag indienen bij de Minister voor Medische Zorg en Sport en de Minister van Justitie en Veiligheid. Hiervoor hebben de telers diverse documenten moeten invullen, waaronder plannen waarin ze uitleggen hoe ze willen gaan telen, waar en onder welke veiligheidsmaatregelen. 

Naast de toetsing op volledigheid en inhoudelijke beoordeling vindt er een Bibob-onderzoek (toets op grond van Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) plaats naar de aangemelde telers. Ook worden de burgemeesters in de gemeenten waar de aspirant telers zich willen vestigen, gevraagd te adviseren over mogelijke effecten op de openbare orde en veiligheid. 

Gelet op het aantal ingediende aanvragen is het streven de maximaal tien telers begin 2021 aan te wijzen. 

Gemeente Hellevoetsluis is een van de tien deelnemende gemeenten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant