Hennie Wiersma is een van de wandelaars die vindt dat iedereen van dit mooie strandje zou moeten kunnen genieten (Foto: Wil van Balen)
Hennie Wiersma is een van de wandelaars die vindt dat iedereen van dit mooie strandje zou moeten kunnen genieten (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Strandje Veerweg moet toegankelijk worden

Algemeen 1.834 keer gelezen

Eerder dit jaar constateerden veel wandelaars die vanaf de Struyse Zeedijk richting Veerhaven liepen, dat het aldaar aanwezige kleine strandje niet meer toegankelijk is.

Hennie Wiersma is een van die wandelaars en ook zij vindt dat iedereen van dit mooie strandje zou moeten kunnen genieten. Nu gaat dit niet (meer), want het idyllische plekje achter de Veerweg is afgesloten met een hekje en doornstruiken.

De grond waar het om gaat, is enige jaren geleden voor een bodemprijs verkocht. Opmerkelijk is dat de grond verkocht is als bedrijfsgrond, dus goedkoper dan grond die voor woningen is bestemd. Op het terrein is echter niet alleen een bedrijf gebouwd, maar tevens twee woningen, allebei met prachtig uitzicht over het Haringvliet.

20 maart jl. stuurde Hennie de gemeente Hellevoetsluis daarom een verzoek tot herstel van het openbaar wandelgebied aan de Veerhaven. Ook de politiek werd benaderd en de fracties van CDA en D’66 stelden vragen. De gemeente heeft nu een antwoord geformuleerd, waaruit we het volgende kunnen melden:

'Uit kadastrale informatie blijkt dat de gronden achter de huizen niet openbaar zijn. Er is dus geen ongeoorloofde ingebruikname van de gronden, zoals werd gedacht. De grond is verkocht en de gemeente heeft er geen zeggenschap over. Echter, een gedeelte van het strandje is wel eigendom van de gemeente, maar nu niet meer bereikbaar.'

Met dit antwoord van de gemeente in de hand meent Hennie dat er nu een voorziening moet komen, zodat iedereen toch van het mooie stukje strand kan genieten. Een oplossing zou kunnen zijn, om via een bruggetje - net als in de natuurgebieden - dit gebied wel voor iedereen weer toegankelijk te maken.

Hennie hoopt dat er actie komt. “Ik zal de gemeenteraad hiertoe oproepen”.

Wordt vervolgd!

Er is geen doorkomen meer aan richting het strandje (Foto: Wil van Balen)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant