Afbeelding
Koop Lokaal

Honden Coach Angie: ‘Ik train mensen, geen honden’

Algemeen 1.487 keer gelezen

Angela Noordzij-Baven is gediplomeerd Kynologisch Instructeur en gedragstherapeut voor honden. Als je aan Angela vraagt iets te vertellen over haar werk, dan begint een enthousiaste waterval van woorden over je uit te stromen. Want Angela houdt van haar werk, van honden én van mensen!

“Een hond trainen is eigenlijk het trainen van de mensen”, begint Angela haar verhaal. “Een hond leert in context. Dat wil zeggen, een bepaalde opdracht in een bepaalde omgeving wordt herkend en uitgevoerd. Als ik mensen spreek, dan hoor ik vaak ‘thuis doet de hond precies wat ik vraag, maar als ik op straat loop, dan gaat het mis. Ik leg dan uit, dat wat wordt aangeleerd in een prikkelarme omgeving voor een hond, iets heel anders is dan bijvoorbeeld op straat, met heel veel afleiding.” 

Professioneel
 Honden zijn niet alleen de passie van Angela, ze is uitermate goed geschoold op het gebied van het gedrag en de training van honden. Angela heeft haar opleiding tot Kynologisch Instructeur gevolgd en daarnaast zit ze nu in het laatste jaar van een vijfjarige Bachelor opleiding. Angela weet ook alles over bijvoorbeeld probleemgedrag, gedragstherapie én de mens achter de hond. Angela is zelf trotse eigenaar van drie honden: Dodgie (kruising), Daan (Labrador) en Grace (Labrador). Met deze honden heeft ze de verschillende trainingen gevolgd.

De meeste mensen willen een hond die gehoorzaam is, en doen cursussen, maar toch komt het gewenste resultaat er niet altijd uit. De hond doet het keurig netjes op het trainingsveld, maar daarbuiten komt de hond bijvoorbeeld niet wanneer hij geroepen wordt. Of hij trekt ontzettend aan de lijn. Mensen raken dan gefrustreerd en snappen er niets meer van, want ze hebben toch een cursus gedaan..? Maar de hond is niet ongehoorzaam, hij snapt gewoon niet wat de bedoeling is. Angela helpt u stap voor stap er voor te zorgen dat uw hond wel begrijpt wat er wordt verwacht. En daarom is 1 op 1 begeleiding zo belangrijk, want iedere situatie en omgeving is anders. Angela maakt voor iedere cursist een persoonlijk trainingsplan! 

Bij u thuis 
1 op 1 coaching is de specialisatie van Angela. En voor mens en hond kan het prettig zijn om in de vertrouwde omgeving te trainen. Angela komt thuis in uw eigen omgeving en die van de hond. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt de bestaande situatie bekeken. De dagelijkse bezigheden van de hond zullen ter sprake komen en de problematiek waaraan u wilt dat er gewerkt wordt. Aan de hand hiervan wordt een plan van aanpak opgesteld.

Honden Coach Angie biedt trainingen en begeleiding aan op maat. Niet iedereen is hetzelfde, dat geldt voor mens en hond. “Mijn trainingen zijn beloningsgericht, waarbij het welzijn van de hond voorop staat,” voegt Angela hier aan toe. 

Communicatie 
Angela wil dat mensen honden begrijpen en andersom. “Mijn specialisme ligt in de opvoeding en het gedrag van de hond, ik werk samen met u aan een goede band met uw hond. Ik doe dit werk met als doel dat u als eigenaar kunt genieten van uw hond, en dat uw hond gelukkig is met u als tevreden baas. Ik wil met mijn trainingen een goede communicatie tussen hond en baas bereiken, de hond verrijkt dan uw leven, dat weet ik zeker.”

Hellevoetse Hondenschool 
Twee avonden in de week is Angela ook te vinden op de Hellevoetse Hondenschool, waar ze groepslessen geeft. De eigenaren daarvan zijn vriendinnen van Angela en onderling staan ze elkaar bij.

Workshops 
Een paar keer per jaar organiseert Angela workshops. Bijvoorbeeld ‘komen wanneer geroepen’. Kijk op de website voor meer informatie.

Hondencoach Angie
Heullaan 1B
3227 AJ Oudenhoorn
Tel. 06-18508674
www.hondencoachangie.nl
info@hondencoachangie.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant