Afbeelding

Ruim 4 miljoen aan noodsteun in Hellevoetsluis

Algemeen 791 keer gelezen

Bijna 8 miljard aan noodsteun is er door het kabinet uitgereikt aan bedrijven die het door de coronacrisis zwaar hebben. In totaal hebben bijna 140.000 bedrijven gebruik gemaakt van de noodhulpregeling van de overheid. Hierdoor kon tijdens de coronacrisis het loon van hun personeel doorbetaald worden.

Absolute koploper is KLM, die bijna 300 miljoen euro kreeg. Onderaan de lijst staat een uitzendbureau uit Roosendaal dat 21 euro aan steun kreeg overgemaakt. Het grootste aandeel in het aantal toekenningen hebben de sectoren detailhandel, horeca en catering en overige commerciële dienstverlening.

Het voorschotbedrag is het hoogst voor de sector overige commerciële dienstverlening , gevolgd door metaalindustrie, installatie, voertuigen en horeca en catering. Het gaat in totaal om ruim 1.1 miljoen werknemers die baat hebben gehad bij de regeling.

Hellevoetsluis
Ook in Hellevoetsluis werd noodsteun aangevraagd. 189 in Hellevoetsluis geregistreerde bedrijven ontvingen een bedrag dat tussen de 402 en 233.199 euro ligt. In totaal gaat het om ruim 4 miljoen euro. In Brielle ontvingen 128 bedrijven geld uit het fonds en in Westvoorne 104 bedrijven.

NOW
De zogenaamde NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies van ten minste 20%. Zij konden bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten. NOW staat voor Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid. De eerste aanvraagronde van de NOW sloot op 6 juni jl. Op maandag 6 juli is de tweede aanvraagperiode NOW ingegaan. U kunt tot en met 31 augustus 2020 opnieuw een tegemoetkoming NOW aanvragen.Het doel van de tweede aanvraagperiode NOW is dat zo veel mogelijk banen behouden blijven. En ook dat werknemers en werkgevers zich kunnen aanpassen aan de veranderde samenleving en economie.

De door het UWV gepubliceerde lijst over periode 1 kunt u inzien op https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5170944/now-aanvragen-steun-bedrijven-loon-uwv-geld-overheid-corona

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant