Afbeelding
Foto: Facebook politie Zeeuws-Vlaanderen

Politie houdt nepagent aan na poging oplichting te Walsoorden

Politie 2.624 keer gelezen

Walsoorden - Maandag kreeg de politie Zeeuws-Vlaanderen een melding dat een nepagent in Walsoorden had geprobeerd om de bankpas van een bewoonster te bemachtigen. Dit met de smoes dat er problemen zouden zijn met haar telefoonaansluiting.

De man was gekleed in een politieshirt, maar kon zich niet legitimeren. De zoon van des huizes vertrouwde het zaakje niet en heeft de man weggestuurd. Hij heeft de politie gebeld en is achter de man aangelopen. Op zijn aanwijzing is de man op de Zeedijk door de politie-agenten aangehouden, gekleed in een poloshirt van de politie. Volgens lokale media betreft het een 24-jarige man uit Hellevoetsluis.

Een handlanger van de man was weggereden in een kleine blauwe auto. Deze auto werd enkele uren later op de A58 gesignaleerd door de collega's van het team Oosterscheldebekken. De bestuurder van de auto werd eveneens aangehouden en het voertuig werd voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Beide mannen zijn in verzekering gesteld en ingesloten in Torentijd.

Het slachtoffer was een maand geleden ook al slachtoffer van een telefonische oplichting. Onderzocht wordt of beide zaken verband houden met elkaar. Naar de herkomst van het poloshirt van de politie wordt eveneens een onderzoek ingesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant