Bezoek de vuurtoren voor een prachtig uitzicht over het Haringvliet! (
Bezoek de vuurtoren voor een prachtig uitzicht over het Haringvliet! ( Wil van Balen

Zomervakantie!

Algemeen 563 keer gelezen

De schoolvakanties zijn 18 juli beegonnen en veel mensen kiezen er dit jaar voor om op andere wijze weg te gaan dan voorgaande jaren. Er zijn meer mensen die dit jaar in Nederland op vakantie gaan en mensen die heerlijk in eigen omgeving vertoeven.

In en rond Hellevoetsluis is genoeg te doen om lekker te kunnen genieten en er op uit te trekken. Voorne-Putten wordt niet voor niet soms een waar vakantie-eldorado genoemd. Als het weer meewerkt is er veel te zien en beleven, mocht het wat minder weer zijn, dan is er ook genoeg te doen.

Met de campagne “Toerist in eigen stad’ wil Fortresse Hellevoetsluis bevorderen dat meer mensen in Hellevoetsluis genieten van het moois dat onze vestingstad te bieden heeft. Men biedt onder andere een combikaart aan waarmee diverse attracties kunnen worden bezocht. Zie https://www.fortresseholland-hellevoetsluis.nl

Wandelen
Wie van wandelen houdt moet eens kijken op www.routeyou.com. Hier zijn mooie wandelingen te vinden in onze directe omgeving. Bijvoorbeeld de ‘Ruik de geur van bossen’ wandeling die onder andere door het Annabos voert. Bij een aantal Hellevoeters zal dit gebied nog onbekend zijn, schatten we in. Andere voorbeelden van wandelingen zijn ‘Op weg naar 07 Harrie Hommel’ en “Maritiem Hellevoetsluis, een reis door de tijd’.

Water
Wie van water houdt kan natuurlijk naar het strand gaan, maar er zijn ook diverse locaties waar een boot kan worden gehuurd. Hellevoetsluis is ook mooi vanaf het water! Suppen, of een stand-up paddle tour kan natuurlijk ook. En als je op de laatste zondag van de maand in de buurt bent van de vuurtoren dan kun je tussen 12.00 en 16.00 uur genieten van een super uitzicht over het Haringvliet, de verdedigingswerken en natuurgebied het Quackgors.

Op de fiets
Fietsen kan natuurlijk ook! Op www.fietsnetwerk.nl zijn diverse fietstochten te vinden die Hellevoetsluis aandoen. ‘De route van Hein’ is een tocht van ruim 40 kilometer die erg leuk is. Voor de mensen die dat een te grote afstand vinden: op verschillende locaties in Hellevoetsluis zijn scooters te huur. Op www.fietsknoop.nl vindt je routes die je kunt volgen via de diverse fietsknooppunten in de omgeving.

Een kinderhand is snel gevuld. Maar in de vakantie wil je – ook in je eigen omgeving – wel eens een verrassend uitstapje maken. Wat te denken van kinderboerderij De Kerkestee, de natuurspeeltuin, Historyland (met Historygolf!), Adventuredome of zwembad de Eendraght?

Monumenten
Houdt u van monumenten? Ook dan komt u aan uw trekken in en rond Hellevoetsluis. Het Prinsehuis, het Admiraliteitsgebouw, het kruithuis en niet te vergeten de uit 1822 daterende vuurtoren zijn meestal al wel bekend. Maar de verdedigingswerken, de verschillende kerken in de oude dorpskernen en de molens zijn ook zeker de moeite waard en maken de diversiteit van de stad zichtbaar. We noemen er enkele: molen Zeezicht, Fort Noorddijk, de watertoren, kazerne Haerlem, de dorpskerk van Nieuwenhoorn, de Vestingkerk, het Poortwachtershuis, de kerk van Oudenhoorn en korenmolen De Hoop.

Regen?
Ook als het eens wat minder weer is, is er genoeg te doen in Hellevoetsluis. Wat te denken van een bezoek aan een escaperoom, het nationaal brandweermuseum, de oudheidskamer, lichtschip ‘de Noordhinder’, museumschip de Buffel, de bowlingbanen, mijnenveger m.s. Bernisse, droogdok Jan Blanken of winkelcentrum de Struytse Hoeck waar de renovatie al goed te zien is?. Meer informatie is onder andere te vinden op https://www.bezoekhellevoetsluis.nl/zien-en-doen/attracties/

Evenementen
Helaas zijn er dit jaar door de nog steeds geldende RIVM-richtlijnen minder evenementen dan anders op Voorne-Putten. Maar er nog genoeg te doen hoor in Hellevoetsluis en omgeving! Kijk op https://www.opvoorneputten.nl, klik rechtboven op ‘Zien en doen’ en vervolgens op ‘Evenementen’.

Wat u ook gaat doen in deze vakantie: geniet er van, rust lekker uit en blijf vooral gezond!

De enorme grondluiaard in Historyland
Het Prinsehuis in Hellevoetsluis
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant