De baden zijn inmiddels ook al gevuld met water
De baden zijn inmiddels ook al gevuld met water G, den Heijer

Eendr8 oplevering op woensdag 22 juli

Algemeen 6.391 keer gelezen

De bouw van het nieuwe sportcomplex startte in maart 2019. Al snel waren de contouren zichtbaar, maar dan moet er natuurlijk binnen nog van alles gebeuren. Nu nadert inmiddels de oplevering.

De uitvoerder van Cordeel vertelt: “Er zijn altijd wel uitdagingen tijdens zo’n project, maar eigenlijk zijn we tijdens de bouw niets buitensporigs tegengekomen.”

De baden zijn gevuld met water, dat heeft twee weken geduurd. In verband met de betegeling mocht het water per dag maar weinig stijgen. Ook het opwarmen heeft geruime tijd geduurd, met een maximale stijging van één graad per dag. Het zwembadwater is nu op temperatuur. In het recreatieve gedeelte is dat 27 graden, het wedstrijdbad staat op 22 graden. Ook de kwaliteit van het water is getest en in orde bevonden.

Aan het milieu en de natuur is gedacht tijdens de bouw: op het dak van het pand staan 280 zonnepanelen en er zijn vijf zwaluwnestkasten in de gevel verwerkt.

22 juli aanstaande wordt het gebouw opgeleverd aan Sportfondsen Hellevoetsluis. Daarna begint de inrichting van bijvoorbeeld de EHBO ruimte, de kantoren, etcetera. Wethouder Peter Schop onthulde op zaterdag 9 mei jl. de naam van het nieuwe sportcomplex langs de Amnesty Internationallaan: Eendr8.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant