Archieffoto: Wil van Balen
Archieffoto: Wil van Balen wil van balen

In 2020 geen alternatieve wandeltocht voor afgelaste Avond4daagse in Hellevoetsluis

Algemeen 611 keer gelezen

Op 1 mei jl lieten het kerntteam van de Avond4Daagse de bewoners van Hellevoetsluis via een artikel in deze krant weten weten dat de avondvierdaagse in juni niet kon doorgaan. In het zelfde artikel sprak het kernteam de hoop uit om in september een alternatieve wandeltocht te kunnen organiseren.

Ze hebben in de afgelopen periode meerdere malen contact gehad met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Begin juli ontvingen zij het meest recente versie van het “protocol verantwoorde wandeltochten en – evenementen”. 

Als kernteam onderschrijven zij de noodzaak van maatregelen om Coronabesmetting te weren. Ze zouden niet willen dat via het wandelevenement er mensen ziek / besmet worden en al helemaal dat Hellevoetsluis een Coronahotspot zou worden.

Aan de andere kant zien zij dat het genoemde protocol uit tien pagina's bestaat met zeer gedetailleerde richtlijnen die gelden voor zowel de organisatie als voor de deelnemers. Dit pakket aan maatregelen heeft de KWBN ontwikkeld vanuit de richtlijnen die het RIVM en de overheid voor sportend Nederland hadden opgesteld, nadat per i juli jl. het landelijk verbod voor meldings- en vergunningsplichtige evenementen was opgeheven. De lezers die er in geinteresseerd zijn kunnen via www.kwbn.nl het protocol inzien / downloaden.

Het protocol is zo omvangrijk en is, in hun ogen, zo dwingend m.b.t. het precies uitvoeren ervan, dat het kernteam van Avond4daagse niet de verantwoording wil nemen om aan deze klus te beginnen.

Ze voelen het risico dat zowel deelnemers als organisatie in een krampachtige situatie terecht kunnen gaan komen. Organisatie en deelnemers moeten om alle richtlijnen strikt na te leven, elkaar er op aan gaan spreken. Een met zoveel richtlijnen zwaar opgetuigd wandelevenement wordt dan alles behalve een ontspannen activiteit. Terwijl wandelen juist een ontspannen bezigheid hoort te zijn.

Ze wachten af hoe in de komende maanden de Cornonaepidemie zich in Nederland gaat ontwikkelen. Ze hopen op een gunstige ontwikkeling en zullen blijven nadenken over alternatieven voor het komende wandeljaarjaar 2021.

Zodra ze een wandelactiviteit kunnen opzetten laten ze dit via Groot Hellevoet en KDO Facebook aan de bewoners van Hellevoetsluis weten.

Wilt u reageren op dit artikel dan kunt u mailen naar: avond4daagsehellevoetsluis@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant