Afbeelding
Column

Relax

Algemeen 380 keer gelezen

De zomervakantie breekt aan en die is anders dan anders. Vanwege corona vliegen veel mensen niet en vieren we dichter bij huis onze vakanties. Zo ook in ons mooie gebied. Je merkt al dat het drukker wordt. Zelf gaan mijn man en ik lekker fietsen op de Zuid-Hollandse eilanden (inclusief bootvervoer met de Haringvliet Express naar Tiengemeten en Willemstad) en Zeeland.

Een ieder die zich tot het uiterste heeft ingezet om ons land goed door de coronacrisis te helpen, wens ik een fijne vakantie om weer even helemaal bij te komen. Wie geraakt zijn door ziekte of dood door het coronavirus of andere omstandigheden wens ik de rust om het verdriet te kunnen verwerken en de kracht om weer door te gaan.

Alle ondernemers die weer kunnen ondernemen wens ik relaxte klanten die zich houden aan de regels. Ik wens iedereen begrip toe voor de RIVM-richtlijnen. We moeten blijven opletten en we willen een tweede golf voorkomen als we straks weer terug zijn van vakantie. Zonder een tweede lockdown kan de economie zich weer langzaam herstellen.

Ik weet dat veel mensen de regels ingewikkeld vinden of zelfs gewoon flauwekul, maar ik zou ervoor willen pleiten om er zelfs in een relaxte zomer zorgvuldig mee om te gaan. Het risico om besmet te raken hebben we met z’n allen ingedamd doordat velen van ons zich aan de regels hebben gehouden en afstand hebben bewaard tot elkaar. Het risico van besmetting is afgenomen, maar niet weg. Het daarom van essentieel belang de basisregels vast te houden. Laten we ons gezond verstand gebruiken, ook al valt het soms niet mee. Geef elkaar geen hand en was je handen regelmatig. Dat scheelt al substantieel veel besmettingen; niet alleen corona, maar ook andere ziektes. En hou zo veel mogelijk 1,5 meter afstand. Blijf thuis als je ziek bent en nies in je elleboog. Doe het om jezelf en anderen te beschermen. Dan kunnen we allemaal met een gerust hart vakantie vieren. En kunnen we hopelijk daarna op een relaxte wijze onze activiteiten weer oppakken: in de zorg en het onderwijs, bij het thuiswerken en bij het boodschappen doen, in de horeca en in de sportscholen, in het openbaar vervoer, op de fiets, enzovoort. Iedereen een relaxte vakantie gewenst. Geniet ervan!

Milène Junius
Burgemeester

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant