Afbeelding

Verkeersprogose: start zomervakantie regio Zuid

Algemeen 531 keer gelezen

Dit weekend begint de zomervakantie in de Regio Zuid. Op vrijdag 10 juli sluiten de scholen in Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en in delen van Gelderland voor zes weken hun deuren. Dit leidt volgens de ANWB niet tot hele lange files. De ANWB rekent deze zomer op minder vertraging naar de populaire vakantiebestemmingen dan andere jaren. Dit omdat veel mensen in eigen land of in een buurland op vakantie gaan.

Vrijdagmiddag verwacht de ANWB wel al vroeg verkeersdrukte op de wegen in het midden en zuiden van het land. Later in de middag is er ook meer verkeer richting Friesland.

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat sluit dit weekeinde diverse snelwegen af voor werkzaamheden. De A4 Amsterdam richting Den Haag gaat dicht tussen Zoeterwoude en Den Haag. Bij Rotterdam wordt de A20 richting Gouda afgesloten. Tussen de knooppunten Terbregseplein en Gouwe is de A20 tot maandagochtend dicht. Daardoor loopt het verkeer bij Rotterdam op de A16 en op de A20 vertraging op. Bij Amsterdam wordt in de nacht van zaterdag op zondag de A8 afgesloten voor groot onderhoud. Tussen knooppunt Zaandam en de N246 gaat de snelweg dicht tot 11 augustus. In het noorden wordt de A28 Groningen richting Zwolle bij Assen tot maandagochtend afgesloten.

Verkeersdrukte in Europa
In Duitsland wordt het zaterdag druk op de wegen naar het noorden, richting de Noordzee- en Oostzeekust. Ook naar het zuiden is veel vakantieverkeer onderweg. De verwachting is dat veel Duitsers deze zomer in eigen land doorbrengen. Op veel plaatsen wordt aan de weg gewerkt en dat leidt tot vertraging op de wegen.Knelpunten zijn de A7/A1 Hannover-Hamburg-Deense grens, de A3 bij Keulen en tussen Frankfurt- Neurenberg, de A8/A99 rond München en de A45 en de Sauerlandroute.

In Frankrijk wordt zaterdag veel verkeer verwacht op de wegen naar het westen en zuiden van het land. Veel Fransen hebben een lang weekend vrij vanwege de nationale feestdag op dinsdag 14 juli. Drukke wegen zijn de A13 Parijs-Rouen, de A7 tussen Lyon en Vienne en de A8 bij Aix en Provence. De piekuren liggen zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur.

In Oostenrijk verwacht de ANWB veel oponthoud aan de grens met Slovenië voor de Karawankentunnel in de A11. Dit komt door grenscontroles en werkzaamheden. In Zwitserland moet het verkeer rekening houden met vertraging bij de St. Gotthardtunnel in de A2 richting Italië.

In Italië worden er dit weekeinde nog geen verkeersproblemen verwacht, daar wordt het pas vanaf eind juli druk.De grootste drukte op Europese wegen wordt pas vanaf eind juli verwacht.

Blijf op de hoogte van de Europese files via de ANWB Vakantiehulp app en via Twitter @ANWBEuropa. Voor files en werkzaamheden Nederland @ANWBverkeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant