De vestiging van de STC Group in de wijk Rugge in Brielle
De vestiging van de STC Group in de wijk Rugge in Brielle

STC-Group Brielle wil doorontwikkelen

Algemeen 540 keer gelezen

STC-Brielle heeft samen met gemeente Brielle en partijen als Deltalinqs en InnovationQuarter het plan voor de doorontwikkeling naar een campus Groene Chemie ontwikkeld.

STC-Group Brielle wil als campus Groene Chemie aansluiten bij het campusnetwerk van de MRDH. Voor de doorontwikkeling naar een campus, waarbinnen onderwijs, bedrijfsleven en overheid samenwerken aan een betere aansluiting tussen arbeidsmarkt en onderwijs, is door gemeente Brielle bij de MRDH een projectbijdrage aangevraagd. Op 15 juli 2020 neemt de MRDH daarover een besluit.

STC-Group Brielle is al jaren de hofleverancier van procesoperators en maintenancepersoneel voor de haven van Rotterdam. Binnen de chemiesector dreigt een kwalitatief en kwantitatief tekort aan personeel met kennis van de nieuwe technieken. De haven heeft vol ingezet op de energietransitie. De STC-Group Brielle wil met de doorontwikkeling naar de campus Groene Chemie zorgen dat het personeel voor deze transitie wordt opgeleid.

Ook de innovatieve energieopwekking wordt steeds belangrijker; Zonne-energie, windenergie, geothermie en waterstof gaan ook buiten het havencomplex een grote rol spelen. De campus in Brielle biedt innovatief onderwijs dicht bij huis. Het gaat om MBO-onderwijs (MBO 2, 3 en 4), bijscholing en omscholing.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant