Het Zonnetje is deze maand voor Jan Sonius!
Het Zonnetje is deze maand voor Jan Sonius!

Zonnetje juli Vrijwilligerswerk voor Jan Sonius

Algemeen 1.036 keer gelezen

Het Zonnetje van Fijnjetezien en met name vanuit de sport en Centrum Vrijwilligerswerk is in de maand juli voor Jan Sonius.

Wie kent Jan niet? Al vele jaren een actieve promotor van de damsport in Hellevoetsluis: nog steeds heeft hij contact met buurtorganisaties en het basisonderwijs. Hij heeft vele prijzen gewonnen, vooral met sneldammen. Op de Burendag 2019 in het Cultuurhuis heeft Jan voor een prachtige demonstratie gezorgd door de beste dammers van de regio. Vrijwillig jaren gespeeld met de deelnemers en bewoners van Delta/Antes. Sportsponsering was bij Jan in goede handen, complete maaltijden werden er tijdens wedstrijden verzorgd. 

Zo ook op Burendag, toen vele ondernemers uit de buurt hun bijdrage gaven in lekkere hapjes, bloemen, koek, maar ook financieel. Zelf ook Judoka met een zwarte band, tafeltennisser en nog steeds bij de ouderensport betrokken van Stichting PUSH, samen met zijn vrouw Mijnie. Ook was hij 15 jaar lang vrijwilliger bij het Rode Kruis tijdens de vakantieweken. Bij de gemeente is Jan ook bekend. Hij let buiten op alles wat er scheef ligt of aangepakt moet worden en vooral: hij geeft het ook door, want dat is wat velen nalaten, wel mopperen maar niets doen. Dat komt niet in het woordenboek van Jan voor: het is een man die alles aanpakt, met een gouden hart. 

Daarom Jan, het zonnetje van juli is deze maand voor jou!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant