Afbeelding
MIRANDAKOEVOETS LIGHTCATCH FOTOGRAFIE
Koop Lokaal

Aannemingsbedrijf Van Winden B.V.: succes begint met passie!

Algemeen 1.451 keer gelezen

Oudenhoorn - Aannemingsbedrijf Van Winden B.V. is gespecialiseerd in renovatie, onderhoud, aanbouw en verbouw van bestaande woningen en bedrijfspanden. Daarnaast zijn er de afgelopen decennia al vele nieuwbouwprojecten door het aannemingsbedrijf uit Oudenhoorn opgeleverd. 

Elke opdracht, of het nu gaat om een nieuwbouwproject of het plaatsen van een tuinhuis, wordt tot in detail met grote zorgvuldigheid uitgevoerd.

Team Van Winden
Het aannemingsbedrijf werd in 1985, dus alweer 35 jaar geleden, gestart aan de Molendijk door de ouders van de huidige eigenaar. Erik werkte al sinds 2000 in het bedrijf van zijn ouders en drie jaar geleden ging het familiebedrijf officieel over in zijn handen. Sindsdien staat Erik samen met echtgenote Sandra aan het roer. Oudenhoornaar Erik en jeugdliefde Sandra uit Zwartewaal ontmoetten elkaar 25 jaar geleden op een klassenavond. Ze verloren elkaar uit het oog en vonden elkaar acht jaar geleden weer terug en weer sprong de vonk over. Nu werken ze samen vol enthousiasme aan de toekomst van het aannemingsbedrijf en hun samengestelde gezin. Erik zorgt voor de uitvoering van de uiteenlopende projecten en Sandra neemt de administratie voor haar rekening. Erik: “Het is hartstikke leuk dat Sandra en ik samenwerken in ons bedrijf. We bouwen samen aan de toekomst en vormen een goed team.”

Ze delen niet alleen lief en leed én werk, maar hebben allebei een passie voor sleutelen aan de Volkswagen Kever, wintersport en motoren. “We zijn in het weekend en ’s avonds vaak in de loods of in de schuur te vinden. Ook kinderen Kjeld, Saone en Torben houden van alles wat veel geluid maakt. De oudste twee doen dan ook aan motorcrossen, net als Erik”, vertelt Sandra.

Van typemachine naar digitaal 
Nadat Erik en Sandra het bedrijf overnamen, besloten zij een aantal veranderingen door te voeren. Sandra nam de taak van haar schoonmoeder over en voert sinds drie jaar de administratie uit. Erik: “Ik ben blij dat Sandra dit stuk op zich neemt. Ik ben zelf graag op de werkvloer, het stuk administratie is iets waar ik me liever niet mee bezig hou. Sandra: “We zijn enorm gegroeid de afgelopen jaren. We hebben daarom gekozen voor een volledig digitale administratie. Dus geen papieren rompslomp meer. Ik ben daar ontzettend goed mee geholpen door twee experts: Louise van Loes administratie en Gabrielle van Baljon administratie. Zij hebben mij de kneepjes van het vak geleerd. We werken nu met exact online; een snel programma waar ik de complete administratie mee kan uitvoeren. Makkelijk voor ons én fijn voor de klant. We werken graag samen met lokale bedrijven zo is 1-2-3 Stitch onze vaste partner voor belettering en het bedrukken van onze bedrijfskleding.”

Nieuwbouwprojecten
Aan de hand van de wens van de opdrachtgever wordt een ontwerp door een architect gemaakt en vervolgens door Van Winden tot in de puntjes uitgevoerd “Wij begeleiden en sturen het hele project aan: van begin tot eind. We maken de fundering, leggen zelf de vloeren. Heijen, metselwerk, installatiewerk, elektra, stukadoorswerk en lijmwerk wordt uitbesteed daarin werken we vrijwel altijd met dezelfde partners samen. Ik ben zelf regelmatig op de bouwplaats aanwezig; ik weet precies hoe ik het wil en daarom is het lastig om het volledig uit handen te geven” geeft Erik aan. “Maar omdat wij regelmatig met dezelfde mensen samenwerken weten we wat we aan elkaar hebben en wat we van elkaar kunnen verwachten. En zo krijg je uiteindelijk het beste resultaat.”

Erik legt uit met welke projecten hij op dit moment bezig is: “Nieuwbouw doen we altijd zelf. We zijn nu met twee nieuwbouwprojecten bezig; het bouwen van twee woonboerderijen. Organisatorisch vergt dat in deze tijd wat aanpassingen. Sommige materialen zijn schaars door de enorme vraag. De bouw heeft het nu echt druk. Enerzijds komt dat doordat een aantal fabrieken tijdelijk heeft stilgelegen; waardoor er een achterstand in de productie van onder meer betonblokken en steen is ontstaan. Anderzijds komt het door de bouwvak die voor de deur staat waardoor de vraag wordt opgevoerd. Wij willen zelf ook de vloeren zo snel mogelijk storten zodat ze in de vakantie kunnen uitharden. En de onderaannemers hebben het erg druk. Dus we moeten verder vooruitplannen om alle zaken op orde te houden zodat de bouw niet stagneert.”

Unieke opdrachten op mooie locaties
“Ik heb altijd eer van mijn werk” gaat Erik verder. “Wij bouwen meestal vrijstaande huizen op mooie locaties in de polder op Voorne-Putten, unieke opdrachten. Ik werk graag met mijn handen; ik ben het liefst op de bouwplaats hard aan het werk om iets moois te maken. Als ik, nadat een project is opgeleverd, langskom dan maakt het me natuurlijk erg trots dat wij dat hebben neergezet. Daar put ik echt veel voldoening uit. We komen altijd terug bij klanten, bij ons is dat vanzelfsprekend.”

Verbouw & renovatie
Door alles voor de klant uit handen te nemen, zorgt Erik van Winden met zijn team vakmensen voor een optimaal resultaat voor de opdrachtgever. Het uitgebreide netwerk dat zij in de loop der jaren hebben opgebouwd, zorgt tevens voor een goede samenwerking met collega-ondernemers in de bouwsector. “Wij werken vaak met dezelfde ploeg ZZP’ers en onderaannemers aan onze projecten. De kracht van ons bedrijf is dat wij alles doen; en als we het zelf niet kunnen dan ga ik opzoek in ons netwerk.”

Onderhoud
“Wij werken niet alleen voor particulieren, maar ook voor het bedrijfsleven. Wij doen ook het onderhoud van fabrieken en een aantal laboratoria in de regio. Tijdens de coronacrisis krijgen we met enige regelmaat de vraag coronaschermen op te hangen bij de bedrijven.”

Alles voor de tuin
Van Winden kan ook alles voor de tuin leveren; dat wil zeggen alles wat gebouwd moeten worden. Denk daarbij aan het bouwen van overkappingen, veranda, blokhut, hekwerk een schuur, een garage, of zelfs een bijenverblijven. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is, neem dan een kijkje op de website www.vanwindenbv.com voor een overzicht van recente projecten.

Aannemingsbedrijf Van Winden B.V.
Molendijk 34
0181 - 46 12 01/ 06 - 51 34 16 51

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant